Seat Ibiza ECOMOTIVE stabileste un record de consum la clasa sa: 2,9 l/100 km

  0
  333

  SEAT Ibiza ECOMOTIVE este cel mai ecologic vehicul la clasa sa dupa ce a stabilit un nou record, acoperind distanta de 1,562 kilometri cu un singur rezervor, consumul mediu rezultat fiind de 2,9 litri la suta de kilometri. La volanul masinii cu motor 1.4 TDI (80 cai putere) s-a aflat austriacul Gerhard Plattner, un campion cunoscut al acestor teste, care a strabatut trei tari in cadrul acestui test – Spania, Franta si Germania.
  seat ibiza ecomotive
  Plattner a pornit de langa Barcelona, pe 27 Aprilie, dupa ce a facut plinul, iar capota masinii si rezervorul au fost sigilate, calatoria fiind supravegheata de IPMC (International Police Motor Corporation).

  Ibiza a fost condusa in anumite puncte si cu viteza de croaziera de 110 km/h. In momentul in care caravana a ajuns la Frankfurt, SEAT Ibiza ECOMOTIVE stabilise deja un nou record in privinta consumului scazut de combustibil la clasa din care face parte aceasta masina, si, cum mai avea benzina in rezervor, Plattner a decis sa continue calatoria, ajungand la Gottingen. In acest oras directorul IPMC a desigilat rezervorul, care a fost reumplut cu exact aceeasi cantitate de combustibil cu care plecase initial: 45,53 litri.

  „Stabilirea acestui record a fost incredibila. Fara indoiala, aceasta a fost provocarea anului in privinta economiei de combustibil. A fost dificil sa conduc in special din cauza ploii torentiale care nu s-a oprit toata noaptea, insa Ibiza ECOMOTIVE s-a comportat extraordinar”, a declarat Gerhard Plattner.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.