Sectoarele industriale subestimeaza riscurile legate de schimbarile climatice

Dupa un raport al companiei de audit KPMG, publicat in aprilie 2008, 6 mari sectoare industriale din 18 studiate sunt amenintate de riscurile legate de schimbarile climatice.

KPMG situeaza aviatia, sanatatea, turismul, transporturile, petrolul si gazul , ca si serviciile finaciare in „zona de risc”. KPMF afirma de asemeni ca cele 18 sectoare studiate nu sunt suficient de pregatite pentru a infrunta noile riscuri legate de schimbarea climatica. Riscurile care ar merita mai multa atentie din partea intreprinderilor ar fi riscurile fizice, reglementare, de reputatie si cele care se nasc din litigii. KPMF sublinieaza ca aploarea si impactul potential ar acestor riscuri sumt subestimate de absolut toate sectoarele.

Desi industria petrolului si a gazelor este mult mai bine pregatite decat alte sectoare pentru „zona de risc”, problemele cu care ea se confrunta o fac mai riscanta decat cele 18 sectoare. In urma stdiului reiese ca sectorul trasporturilor este mai putin sub semnul riscului, insa el este cel mai slab pregatit.

Raportul intitulat ” Climatul iti schimba afacerile” se sprijina pe 50 de studii asupra riscurilor comerciale si a repercursiunilor economice a schimbarilor climatice la nivelul sectoarelor. Aceste publicatii au fost studiate si un ” scor de risc” a fost atribuit fiecarui sector in parte.

Sursa: ActuEnvironnment

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente