Seminar de informare anual din cadrul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul salbatic dintre ape”

Seminar de informare anual din cadrul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul salbatic dintre ape”
Seminar de informare anual din cadrul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul salbatic dintre ape”

Asociatia “Grup Local Dobrogea Nord”, a organizat vineri 29.11.2013, la Pavilionul Expozitional, Bulevardul Mamaia (vis-a-vis de hotel Malibu), Sala Verde, Constanta, seminarul de informare anual din cadrul proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul Salbatic dintre ape”, cofinantat din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013.

Scopul Proiectului “Dobrogea Nord – Pamantul Salbatic dintre ape” il reprezinta asigurarea unei dezvoltari sustenabile a activitatii de pescuit din Nordul judetului Constanta, in apele interioare reprezentate de lacurile din zona, de Dunare precum si de apele maritime din zona costiera a Romaniei,  bazata pe activitati durabile de pescuit si acvacultura care sa ia in considerare aspectele legate de protectia mediului, dezvoltare durabila, egalitate de sanse, dezvoltare sociala si bunastarea economica a zonei Dobrogea Nord.

Prioritati:

A. Cresterea competitivitatii sectorului piscicol din zona pescareasca Dobrogea Nord;

B. Conservarea si valorificarea patrimoniului natural si cultural al zonei pescaresti Dobrogea Nord;

C. Reconstructia identitatii locale si a capitalului social al zonei pescaresti Dobrogea Nord.

Ghidurile solicitantilor de finantare nerambursabila prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013, vor viza urmatoarele masuri:

Masura 1:   Puncte de debarcare, descarcare si prima comercializare a pestelui in zona pescareasca Dobrogea Nord;

Masura 2:  Prelucrarea si comercializarea pestelui in vederea realizarii de produse traditionale specifice zonei pescaresti Dobrogea Nord;

Masura  3:   Amenajari eco-turistice pentru pescuit in zona pescareasca Dobrogea Nord;

Masura  4:    Protectia mediului la nivelul zonei pescaresti Dobrogea Nord;

Masura 5:  Intarirea capacitatii de guvernare si reprezentativitate a tinerilor si femeilor din     cadrul comunitatilor pescaresti;

Masura 6: Actiuni de promovare a sectorului piscicol din zona pescareasca Dobrogea Nord;

Masura 7:  Ateliere de confectionat unelte pescaresti, constructie barci, valorificare de noi resurse ale zonei pescaresti Dobrogea Nord.

Seminarul a avut drept scop diseminarea rezultatelor proiectului, informarea grupurilor tinta si a publicului larg cu detalii referitoare la evolutia implementarii Strategiei de Dezvoltare a FLAG DOBROGEA NORD, a tipurilor de actiuni, precum si a modului de implementare a proiectului.

In cadrul seminarului anual de informare au fost prezentate informatii referitoare la cele 4 sesiuni de depunere lansate de catre Asociatia “Grup Local Dobrogea Nord”, precum si proiectele depuse pentru finantare si care urmeaza sa fie evaluate de catre expertii Asociatiei.

“Urmarim un grad de depunere in cadrul strategiei intr-un scenariu optimist de aproape 200%. In acest moment vorbim de un procent al proiectelor depuse de aproximativ 70%, urmand ca in perioada urmatoare sa acoperim toate masurile din cadrul Strategiei de Dezvoltare „DOBROGEA NORD – Pamantul salbatic dintre ape.” Ne intereseaza ca in urmatorul exercitiu financiar 2014-2020, sa implementam o noua strategie, cu o alocare financiara mult mai mare”, a declarat Costin Rasauteanu, Manager General al Asociatiei “Grup Local Dobrogea Nord”.

La eveniment au participat membri ai Asociatiei “Grup Local Dobrogea Nord”, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, potentiali beneficiari, reprezentanti ai societatii civile si ai asociatiilor patronale, precum si jurnalisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *