Semnnaturi ecologiste impotriva proiectului de la Rosia Montana

  0
  391

  Peste 70 de asociatii de mediu au semnat pana astazi un document care circula pe internet, care protesteaza fata de sprijinul autoritatilor manifestat in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana.Rosia Montana

  Dupa cum ne-a declarat Radu Mititeanu, seful Clubului de Ciclism Napoca, unul din initiatorii demersului, este vorba de o reactie la luarile de pozitie recente ale unor demnitari, fata de posibila relansare a proiectului, care ar fi fost inclus in programul de guvernare.

  Activistii de mediu sunt nemultumiti atat de opiniile exprimate privind posibilitatea acordarii de garantii guvernamentale de un miliard de dolari, pentru reluarea proiectului, dar si de declaratiile presedintelui Basescu, care a anuntat discutarea proiectului in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

  Semnatarii sunt ingrijorati pentru faptul ca odata intrat in CSAT, proiectul va beneficia de aceeasi secretomanie ca si cel al autostrazii Transilvania.

  „Ne exprimam temerea ca implicarea CSAT in loc sa mareasca transparenta cu privire la proiectul minier, dimpotriva risca sa opacizeze si mai mult situatia prin regimul si natura documentelor, discutiilor si deciziilor de resortuil CSAT”.

  Potrivit lui Mititeanu, proiectul minier atenteaza atat la calitatea mediului, dar mai ridica probleme atat la protectia patrimoniului cultural national, cat si la protejarea intereselor economice ale statului roman si ale comunitatilor locale.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.