Array

Service gratuit pentru biciclete, in premiera la Timisoara

Service gratuit pentru biciclete, in premiera la Timisoara

Proxima Tura Ciclista  Banateana, programata pe data de 8 iulie 2012, se va finaliza cu inaugurarea oficiala a primului service gratuit de biciclete din Romania. Initiativa apartine cunoscutului deja Club Sportiv Gratzu din Timisoara, impreuna cu cei de la Verde pentru Biciclete. Acesta va functiona la sediul clubului, la Halele Timco, pe strada Circumvalatiunii.

Initiativa inedita  in peisajul timisorean. Clubul Sportiv Gratzu a pus la punct proiectul unui service pentru biciclete. Noutatea pentru oras si chiar pentru Romania este ca manopera pentru repararea bicicletelor va fi prestata gratuit de catre membrii clubului. Cei care au un numar la bicicleta primit de la Verde pentru Biciclete vor putea beneficia, gratuit, de sprijinul si priceperea biciclistilor de la Gratzu.

Rezolvarea problemelor la mijloacele de deplasare pe doua roti se va face pe baza  de programare, manopera va fi gratuita, dar piesele de schimb vor fi furnizate de proprietarul bicicletei. „Dorinta noastra este de a reduce numarul bicicletelor care circula cu defecte la sistemele de franare, schimbare viteze etc … si de a mari in acest fel siguranta din trafic si, de ce nu, de a scoate de la naftalina bicicletele lasate cu aceste lipsuri de intretinere”, au anuntat cei de la Gratzu.

In cadrul VELO SERVICE, denumirea oficiala a proiectului, se vor  lua in lucru doar bicicletele ce detin numar Verde pentru Biciclete, carora li se intocmesc carti de service. Se executa reglaje la bicicleta doar o singura data pe luna, in baza datelor colectate de la destinator: serie cadru bicicleta, nume si prenume posesor (se prezinta un act de identitate), numar de telefon, adresa de e-mail.

Bicicletele si piesele trebuie sa fie curate (sa nu fie imbacsite de ulei vechi sau sa fie murdare cu namol sau pamant). Se executa doar reglaje, verificari si echilibrari ale pieselor functionale ale bicicletei. Starea bicicletei si a pieselor trebuie sa fie buna, fara lipsuri din componentele acestora. Schimbul de piese sau componente, inlocuirea acestora, corectii mecanice (indreptare, de exemplu) nu se executa in cadrul VELO SERVICE. Tot la sediul CS Gratzu utilizatorii de biciclete vor putea participa la mici cursuri care sa  le prezinte modul corect de condus in trafic, modul corect de utilizare a bicicletei sau realizarea unei presiuni optime in anvelope si a inaltimii optime a seii bicicletei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente