Serviciul de inchiriere biciclete Cicloteque s-a extins la Timisoara

Serviciul de inchiriere biciclete Cicloteque s-a extins la Timisoara
Serviciul de inchiriere biciclete Cicloteque s-a extins la Timisoara

Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Romania, infiintat in anul 2008 si prezent in Bucuresti si Oradea, s-a extins luna aceasta in Timisoara.

Serviciul va pune la dispozitia studentilor si cadrelor didactice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara 40 de biciclete in cele trei centre de la Universitatea de Vest, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Ringul Bursier.

Utilizatorii vor putea inchiria bicicletele dintr-un centru, le vor folosi apoi pentru deplasarea in oras si, la final, le pot returna in oricare dintre cele trei centre.

Primele patru ore de inchiriere sunt gratuite, urmand ca apoi utilizatorul sa plateasca 5 lei/ora daca doreste sa foloseasca o perioada mai lunga bicicleta. Dupa inchiriere bicicletele pot fi returnate in oricare dintre centrele Cicloteque deschise.

Cele trei centre din Timisoara sunt deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 08.00 si 20.00.

Serviciul Cicloteque este adresat studentilor si cadrelor didactice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

In 2012, au fost deschise doua centre Cicloteque in Oradea. In cei cinci ani de functionare a centrelor Cicloteque, in sistem s-au inregistrat 40.000 de utilizatori, iar bicicletele au fost inchiriate timp de peste 150.000 de ore, cantitatea de dioxid de carbon economisita fiind de aproximativ 250 de tone.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,353FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente