Sfaturi pentru o vacanta prietenoasa cu mediul

Reprezentantii organizatiei World Wildlife Fund for Nature (WWF) fac un apel catre turistii care se pregatesc pentru vacanta de vara, oferindu-le mai multe solutii pentru o calatorie cat mai ecologica.

Una dintre primele propuneri avansate de organizatia de mediu vizeaza alegerea unor hoteluri care participa la programul “Fii atent la natura”. Aceste unitati de cazare, in schimbul sumei modice de un euro, isi iau angajamentul de a contribui la programele de conservare a naturii.

De asemenea, sustinatorii vacantelor eco recomanda destinatiile turistice care au sisteme eficiente de tratare a deseurilor, cele care au mecanisme de reciclare. Totodata, sunt de preferat unitatile de cazare care folosesc surse de energie regenerabila, cum sunt energia solara ori hidroelectrica.

Nu in ultimul rand, reprezentantii WWF atrag atentia asupra suvenirelor cumparate in timpul calatoriilor. “Trebuie sa fim atenti ca obiectele sa nu fie facute din specii periclitate”, spun cei de la WWF.

Propuneri “verzi”

Alegerea companiilor de turism care au oferte de ecoturism ce urmaresc dezvoltarea durabila

Limitarea consumului de energie prin evitarea utilizarii excesive, atunci cand nu este cazul, a aparatelor de aer conditionat ori a celor de ventilatie

Folosirea bicicletei in locul masinii pentru excursiile zilnice, optiune care, dincolo de avantajele fata de mediu, permite admirarea indeaproape a peisajelor

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente