Sibienii pot dona haine sau incaltaminte pentru familiile nevoiase, in containere albe, inscriptionate

  0
  393
  Sibienii pot dona haine sau încălţăminte pentru familiile nevoiaşe, în containere albe, inscripţionate
  Sibienii pot dona haine sau incaltaminte pentru familiile nevoiase, in containere albe, inscriptionate
  Sibienii pot dona haine sau incaltaminte pentru familiile nevoiase, in containere albe, inscriptionate

  Organizatiile Caritas din Romania, alaturi de SecondTex Romania, au demarat in acest an o campanie de colecta a hainelor si a articolelor de incaltaminte uzate in zone comerciale si spatii publice din sapte judete ale tarii, printre care si Sibiul, in cadrul proiectului “Sa ajutam impreuna”.

  Actiunea are ca scop intarirea spiritului civic in comunitate si pune bazele unui comportament care in tarile occidentale precum Germania, Austria, Italia, Elvetia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia este deja o traditie, fiind aplicata cu succes si pe celelalte continente: America de Nord, Australia.

  In Romania, proiectul de colectare apare sub sloganul “Sa ajutam impreuna” si este in plina derulare in judetele Satu-Mare, Maramures, Bihor, Cluj, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Alba si Mures.

  Proiectul are o dimensiune sociala ce consta in donatii materiale si acordarea unor servicii sociale primare pentru persoanele vulnerabile si expuse riscului de excluziune sociala cum ar fi: familiile cu multi copii, varstnici aflati in dificultate, persoanele cu dizabilitati.

  De asemenea, are o parte ecologica, ce presupune ca hainele, incaltamintea si alte produse textile colectate care prezinta un grad ridicat de uzura si nu pot fi donate sau refolosite in proiectele sociale, sa fie supuse unei sortari primare, respectiv unui amplu proces de pregatire a acestora in produse de baza si utilizarea acestora in industrie ca materie prima.

  Au fost amplasate deja 240 de containere de colecta a hainelor si a obiectelor de incaltaminte in mai multe orase din tara.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.