Sibienii se bat pe 2,13 milioane de lei verzi

  0
  258

  Fara niciun fel de mediatizare si publicitate, programul „Casa verde” se bucura de un mare succes la Sibiu.sibienii si Casa Verde

  Avand ca scop instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, programul a demarat joi. Cateva zeci de persoane si-au depus dosarele pentru obtinerea banilor inca din primele zile. „Scopul acestui program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera”, spun organizatorii proiectului.

  Oricine poate aplica

  De program pot beneficia toti sibienii care utilizeaza tehnici ecologice de incalzire a locuintei sau a apei. Banii acordati pentru instalatiile ecologice sunt nerambursabili se incadreaza intre 6.000 si 8.000 de lei, in functie de instalatiile utilizate, iar bugetul total pentru judetul nostrum este de 2,13 milioane de lei. Dosarele se depun la Agentia pentru protectia Mediului Sibiu. Cateva sute de sibieni sunt asteptati sa ia parte la proiect.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.