Array

Sibiul este singurul oras din Romania cu trei stele in ghidul verde Michelin

Turistii au la dispozitie in ghid pentru zona Sibiului un numar de 13 pagini

Sibiul a primit in editia din 2011 a Ghidului verde Michelin cele trei stele care, in pentru realizatorii acestei clasificari, inseamna ca fosta capitala culturala europeana din 2007 este o locatie care trebuie vazuta neaparat.

Sibiul este de altfel singurul oras din Romania care a obtinut trei stele, in rest fiind vorba de locatii sau obiective turistice care au primit aceasta distinctie. Ghidul invita turistul sa poposeasca in Sibiu si „sa descopere in liniste orasul sasesc cu minunatele sale privelisti si muzeele Brukenthal si Dumbrava.” Sibiul este nominalizat atat in sectiunea „Idei pentru weekend” cat si la sectiunea unui tur „esential” al Romaniei (un itinerar de 17 zile prin Romania).

Sibiul si imprejurimile sunt nominalizate in numeroase randuri in ghid: Sibiul ca oras medieval, imprejurimile ca „rural si frumos”, Sibiul ca oras al muzeelor, Sibiu – oras al evenimentelor. La sectiunea „Evenimente” ghidul prezinta structurate pe luni evenimentele culturale mari ale oraselor din Romania. Sibiul este reprezentant aproape in fiecare luna.

In textul ghidului zona Sibiului are rezervate 13 pagini. Autorii ghidului afirma ca „este greu sa nu te lasi cucerit de farmecul acestui baroc a carui frumusete a facut ca orasul sa fie desemnat capitala culturala europeana in 2007” si continua spunand ca „totul contribuie la puterea de seductie pe care Sibiul o exercita asupra vizitatorului.”

Ghidul descrie locatii din centrul istoric al Sibiului, atat orasul de sus cat si orasul de jos, invita vizitatorul la Muzee, si chiar la Gradina Zoo.
Ghidul Michelin pentru Romania a fost lansat pe 26 mai la Bucuresti, in cadrul Bookfest editia 2011.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,342FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente