Bani gratis pentru panouri solare si pompe de caldura

Bani gratis pentru panouri solare si pompe de caldura

Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila „Casa Verde” a demarat ieri; la editia anterioara in Cluj au fost inregistrate peste 500 de dosare. O suma de peste 3,2 milioane de lei este alcoata Clujului.

Programul, initiat de catre Ministerul Mediului si Padurilor si derulat prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu, se adreseaza persoanelor fizice, iar suma destinata judetului Cluj, in acest an, ajunge la 3.241.344 de lei. Dosarele de finantare trebuie depuse de persoanele fizice la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului. Pentru instalarea unor panouri solare sau pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de brichete, peleti sau resturi vegetale, beneficiarii primesc pana la 6.000 de lei, in vreme ce pentru instalarea pompelor de caldura suma ajunge la 8.000 de lei.

Conform ARPM, anul trecut in judetul Cluj au fost depuse 555 dosare, dintre care 439 cereri se refera la montarea de panouri solare, alte 94 cereri se refera la instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete si tocatura lemnoasa, si doar 22 de cereri pentru instalarea de pompe de caldura. „Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante”, arata directorul ARPM, Mariana Les.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *