23 de primarii din 102 organizeaza actiuni de Ziua Mondiala a Mediului in Arges

23 de primarii din 102 organizeaza actiuni de Ziua Mondiala a Mediului

Luna iunie sta sub semnul Zilei Mondiale a Mediului, sarbatorita anual pe 5 iunie. Din 102 localitati din Arges, 23 au raspuns apelului de colaborare lansat de catre conducerea Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Pitesti. Potrivit directorului Sorina Marin, chiar daca nu toate primariile si-au dat interesul, cele care s-au implicat, alaturi de reprezentantii scolilor, ONG-urilor, agentilor economici sau societatii civile, au venit cu propuneri cat se poate de interesante. Aflati, mai jos, care au fost primarii carora le pasa de mediul in care traieste comunitatea pe care o conduc si ce actiuni au organizat sau vor organiza in perioada urmatoare!

Primaria Municipiului Campulung
-Actiune de ecologizare a albiei Raului Targului pe segmentul care traverseaza orasul

Primaria Orasului Costesti
-„Natura – o poarta deschisa spre sanatate” – simpozion in care sunt prezentate rcferate ale elevilor djn unitatile scolare de pe raza orasului Costesti, pe terne despre natura.
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia. prof. Chitu Valerica
»Data: 1 iunie

-,,Iubind natura, te iubesti pe tine” – proiect ecologic in colaborare cu scoala Speciala Costesti.
»Responsabili: prof. Vasileseu Sofia, prof: Chifu Valerica, prof. Popescu Lucica, prof. Nicolescu Maria Magdalena
»Data: 6 iunie

-Impreuna pentru o padure curata – actiuni de ecologizare a padurii de la marginea orasului Costesti: colectarea si selectarea gunoaielor in saci menajeri, etichetarea lor si depunerea acestora in mijloace de transport, postarea de afise cu mesaje ecologice in locuri vizibile.
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia, prof. Chitu Valenea, prof. Carstea Gheorghe, prof. ing. Anca Marla
»Data: 8 lunie

-,,Scoala si familia – factori importanti in educatia ecologica a copilului” – lectorate pe teme ecologice cu parintii elcvilor.
»Responsablli: prof. Vasilescu Sofia, prof. Chitu Valeriea, prof. Carstea Gheorghe
»Data: 9 iunie

-,,Padurea in culori” – concurs de desene si picture ale elevilor din unitatile scolare din oras finaljzat cu expozitia celor mai reusite lucrari.
»Responsablli: prot: Vasilescu Sofia. prof. Teter Cecilia
»Data: 10 iunie

-,,Gandeste verde!” – concurs de creatie literara la care participa elevi din toate unitatile scolare ale orasului Costesti (poezii, compuneri, eseuri);
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia, prof: Savu Mihaela, prof. Barbulescu Renata
»Data: 13 iunie

-,,Salvam padurea! Implica-te si tu!” – confectionarea si distribuirea de fluturasi si ecusoane, pliante si afise cu mesaje ecologice in oras pentru constientizarea roJuJui padurii de catre locuitorii orasului Costesti.
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia, prof. Chitu Valerica, prof. Molfea Mari
»Data: 14 iunie

-,,Reciclam hartia – salvam padurea” – actiuni de colectare a hartiei si valorifjcarca ei la centrele speciale de colectare.
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia, prof. Chitu Valeriea, prof. Carstea Gheorghe, prof. Teler Marian
»Data: 15 iunie

-,,Padurea – aurul verde”importanta ei in viata oamenilor” – vizita tematica la Ocolul Silvic Costesti, intalniri cu specialiti din domeniu.
»Responsabili: prof: Vasilescu Sofia, p.rof. Chitu Valenea, prof. Nico1ae Gabriela
»Data: 17 iunie

-,,Marsul verde” – defiarea elevilor prin oras in costumatii ecologice, confectionate de CJ.
»Responsabili: prof. Vasilcscu Sotla, prof. Chifu Valerica, maistru Ungureanu Marin, maistru Florea Catalin
»Data: 20 iunie

-,,S.O.S. Natura!” – prezentari Power Point eu teme despre natura.
»Responsabili: prof. Vasilescu Sofia, prot: Chitu Valerica, prof. Molfea Maria
»Data: 22 iunie

-,,Prin cantec, dans si voie buna, te slavim natura!” – program cultural artistic sustinut de elevii tuturor unitatilor scolare din oras, in parcul orasului Costesti.
»Responsabili: prof: Vasilescu Sofia, prof. Savu Daniela
»Data: 27 iunie

Primaria Curtea de Arges
In perioada 1 iunie – 30 iunie, pe raza municipiului Curtea de Arges se vor desfasura numeroase actiuni de educatie ecologica avand ca scop constientizarea elevilor si nu numai, privind protejarea mediului inconjurator.

Primaria Orasului Mioveni
– Campanie de ecologizare in zonele: Raul Doamnei (Pod Colibasi- Pod de Fier), Platou ICN, Raul Argesel (Pod Getica, punct Moara), Platou Faget in data de 3 iunie 2011, ora 900
– Expozitie cu tema “Natura in serviciul dumneavoastra – Descoperiti lucrurile bune pe care vi le ofera padurea” la Centrul Cultural Mioveni in data de 6 iunie;
– distribuire de pliante referitoare la importanta protectiei mediului de catre elevii scolilor din Mioveni in perioada 06-10 iunie.

Primaria Orasului Topoloveni
-Campanie de ecologizare a orasului Topoloveni si a paraului Carcinov cu participarea institutiilor de invatamant din orasul Topoloveni
– Expozitii de desene si afise realizate de elevii din scolile si liceele din Topoloveni;
– Simpozioane dedicate Zilei Mondiale a Mediului;
– Lucrari de intretinere in plantatia de padure din orasul Topoloveni – Proiect de impadurire terenuri degradate in extravilanul orasului Topoloveni.

Primaria Stefanesti
– In perioada 07 – 20 mai s-a derulat o ampla actiune de igienizare a unei suprafete de aproximativ 6,5 ha in zona Zavoi din orasul Stefanesti, in colaborare cu Primaria orasului Pitesti si Directia Silvica Arges. In aceasta zona locuitorii de etnie roma arunca permanenet deseuri, igienizarea insemnand colectarea si transportul la groapa de gunoi a 180 tone deseuri;

– se vor desfasura actiuni comune de igienizare a parcului din cartierul Blocuri si a parcului si padurii din jurul complexului cultural Bratieni in colaborare cu Scoala Generala nr. 2 „Vintila Bratianu” si Grupul Scolar Stefanesti;

– se vor desfasura actiuni comune de curatarea paraului Valea- Mare impreuna cu Scoala Generala „Constantin Brancoveanu” Valea Mare – Stefanesti prin Serviciul ADP Stefanesti, care va pune la dispozitia copiilor utilaje, personal dar si saci menajeri, manusi, etc.

– prin intermediul ziarului local si al postului local de televiziune se vor face campanii de informare si indrumare a cetatenilor cu privire la importanta colectarii selective a gunoiului menajer, a protejarii mediului si a imbunatatirii vietii de zi cu zi.

– Primaria orasului Stefanesti (prin serviciul ADP) si unitatile de invatamant de pe raza localitatii, impreuna cu societatea VRANCART SA Adjud, judo Vrancea vor realiza a campanie comuna de colectare a deseurilor din hartie si plastic, actiune ce va avea beneficiu atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru cei care participa, in sensul ca materialele colectate vor fi rlecompensate de catre societatea colectoare.

– Primaria orasului Stefanesti (prin serviciul ADP) si societatea VRANCART SA Adjud vor incheia un parteneriat prin care i se va permite acestei societati sa faca o selectare a gunoiului menajer ce provine de la populatie, sa colecteze gunoaiele reciclabile din hartie si plastic, in acest fel realizandu-se solicitarea europeana de reducere a cantitatii de gunoi catre platformele de colectare.

– De asemenea, in intampinarea Zilei Mondiale a Mediului 2011, ca o masura de protejare a mediului si in mod expres a calitatii aerului s-a marit suprafata de spatiu verde, prin plantarea de gard viu in zona parcului din cartierul Stefanestii Noi; s-a realizat un parc de aproximativ 400 mp in incinta Scolii Generale nr. 2 „VintilaBratianu”, respectiv Grupul Scolar Stefanesti, s-a realizat un parc de aproximativ 400 mp in incinta Scolii Generale „Constantin Brancoveanu”, Valea Mare, Stefanesti

Primaria Comunei Botesti
Actiuni de educatie ecologica in scopul sublinierii importantei protectiei mediului in data de 8 iunie

Primaria Comunei Bradu
Actiuni desfasurate de elevii si cadrele didactice din scolile din comuna, si anume:
– Ingrijirea si ecologizarea curtii scolilor;
– Concursuri pe teme sub genericul “Invatam sa fim responsabili protejand natura”
– Excursie la Brusturet – 12 iunie
Drumetie la Padurea Podeanca – intreceri sportive

Primaria Comunei Bughea de Jos
Actiuni de educatie ecologica in colaborare cu Scoala Bughea de Jos

Primaria Comunei Buzoesti
Actiuni de ecologizare pe teritoriul comunei, dupa urmatorul program:
– in perioada 01-10.06.2011 in satele Cornatel, Vulpesti si Bujoreni;
– in perioada 10- 20.06.2011 in satele Podeni, Buzoiesti si Curteanca;
– in perioada 20-30.06.2011 in satele Ionesti, Serboieni, Tomsanca, Vladuta si Redea

Primaria Comunei Cepari
– Actiune de educatie ecologica la nivelul comunei;
– Actiune de ecologizare la care participa elevii scolilor din localitate si serviciul de salubritate al comunei

Primaria Comunei Corbeni
Actiune de curatire efectuate cu participarea institutiilor de invatamant si a locuitorilor comunei, in:
– zona Valea Oeasca, pe distanta de 2 km;
– punctul “Sortare” Oestii Ungureni;
– pe malul raului Arges pe raza comunei;
– zona din punctual “Valea Obiei”;
– zona din punctual “Valea Turburea”

Primaria Cuca
– Colectarea gunoailor menajere si transportul acestora la platformele de gunoi.
– Aducerea la cunostiinta cetatenilor prin oriece mijloace problemele actuale de mediu din localitatea Cuca
– Dezvoltarea spiritului de voluntarial la elevi in domeniul protectiei mediului
-Deprinderea si insusirea regulilor de educatie ccologica si dezvoltarca spirituilli de competitie
– Participarea efectiva a cetatenilor la dezvoltarea suprafetelor verzi, plantarea de pomi, arbusti, plante ornamentale

Primaria Comunei Dobresti
– Editarea unor materiale informative care vor fi afisate la sediul primariei in si in scolile din comuna, avand urmatoarele teme: “Educatia ecologica a prescolarilor” , “Padurea si importanta sa”, “Educatia ecologica-Ce poti tu sa faci? ”Sugestii privind educatia ecologica de la cea mai mica varsta a copilului tau”;

– organizarea unor activitati de ecologizare a cursurilor de apa paraul Grecilor si paraul Cracinov cu sorijinul locuitorilor comunei;

– organizarea de actiuni educative cu sprijinul Asociatiei Regionale Arges a Serviciilor pentru Situatii de Urgenta (ONG).

Primaria Comunei Leresti
Actiune de ecologizare in data de 04.06.2011 in zona Voina in cadrul proiectului “Respecta natura” derulat de Asociatia “YF- Youth & Future”

Primaria Comunei Lunca Corbului
– Dezbatere (masa rotunda) privind protectia mediului inconjurator si prezentare power-point;
– “Un mediu mai curat in localitatea noastra”- actiune de ecologizare pe DN 65- in data de 04.06.2011.

Primaria Comunei Malureni
Activitate interdisciplinara “Un mediu curat, o viata sanatoasa” organizata in colaborare cu Scoala “Petre Tudose” Badiceni- Malureni

Primaria Comunei Maracineni
Actiuni educative.

Primaria Comunei Mihaesti
1. Sesiune de comunicari si referate: “Educatia ecologica a scolarilor”, ”Reciclarea deseiurilor si “Apa-sursa vietii”
2. Parada costumelor ECO
3. Ecologizarea zonelor limitrofe spatiului Scolii Mihaesti;
4. Work-Shop- creatii plastic pe teme ecologice;
5. Coletarea materilalelor reciclabile-competitie intre colectivele de elevi ale scolilor
6. Plantarea de arbusti pe spatiile verzi din curtea Scolii Mihaesti

Primaria Malureni
Actiune transdisciplinara: “Un mediu curat, o viata sanatoasa” impreuna cu elevii clasei a II-a si a IV-a ai scolii “Petre Tudose” Badiceni- Malureni.

Primaria Comunei Pietrosani
– Curatirea drumurilor comunale;
– Curatirea vailor.

Primaria Comunei Stolnici
-Constientizarea problemelor de mediu din localitate;

– Cunoasterea habitatelor natural si identificarea ariilor cu problem de mediu;

-Atitudinea – Dezvoltarea spiritului de voluntariat la elevi, in domeniul protectiei mediului, sendibilizarea comunitatii locale;

-Dezvoltarae deprinderilor-insusirea regulilor de educatie ecologica si dezvoltarea spiritului de competitie;

– Participarea efectiva prin dezvoltarea suprafetelor verzi din cadrul localitatii, prin plantarea de pomi, arbusti, plante ornamentale si flori;

-Colectarea selective de materiale reciclabile (Hartie si PET-uri)

Primaria Comunei Titesti
-Actiune de ecologizare si colectarea desurilor reciclabile (PET-uri, pastic, hartie si carton, etc.) cu participarea elevilor si a cadrelor didactice, precum si a persoanelor implicate in salubrizarea localitatii, in zonele:
– Drum forestier Valea Ciresului, sat Titesti;
– Drum forestier Canton, sat Valea Stanii;
– Zona R.T. pod Balastiera Drumarg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *