Liceul Tehnologic „Forestier” s-a inscris de curand in programul „Patrula de reciclare”, proiect dezvoltat la nivel national, ce presupune implementarea de campanii de colectare a deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice. Liceul are in prezent peste 20 de elevi inscrisi in „Patrula de reciclare” si spera ca acestia sa iasa pe primele locuri din clasament in aceasta competitie.
“Patrula de reciclare” este un proiect realizat de Asociatia Romana pentru Reciclare, in parteneriat cu primariile sau Inspectoratele Scolare Judetene, ce se desfasoara sub forma unui program educational de protectie a mediului. Centrat pe colectarea si reciclarea echipamentelor electrice si electronice in unitatile de invatamant, proiectul contribuie la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kilograme/locuitor anual. In toate unitatile de invatamant inscrise in program, sunt instalate kit-uri de colectare, compuse din 3 containere de carton.
“Patrula de reciclare a Liceului Tehnologic Forestier colecteaza acumulatori, neoane, becuri, deseuri de echipamente electrice si electronice de orice dimensiuni. Vom participa chiar la curatenia de primavara. In cadrul programului sunt inscrisi 26 de elevi ai liceului nostru si un numar de 5 profesori coordonatori”, ne-a declarat Mariana Rad, director adjunct al Liceului Tehnologic “Forestier”, profesor coordonator.
Pe de alta parte, aceasta campanie are si rolul de competitie, intrucat toate activitatile vor fi ilustrate intr-un raport de activitate ce va fi analizat si supus evaluarii, spre premiere. Tot in cadrul competitiei exista si o activitate in care elevii, impreuna cu profesorii coordonatori trebuie sa creeze o mascota, „Mascota Patrulei”, cu care vor intra intr-un alt concurs ce va fi premiat.
“Pentru deseurile cu volum mic, avem amplasate in incinta liceului 3 kit-uri de colectare, iar pentru cele mai voluminoase avem o sala special amenajata. Tot in cadrul acestui proiect vom face si Mascota Patrulei, cu care vom participa la concurs, precum si alte activitati desfasurate la nivel de colactiv, legate de reciclare”, a mai adaugat coordonatoarea proiectului.
O oportunitate pentru participanti este faptul ca periodic vor primi rezultate partiale, pentru a afla pe ce loc sunt pozitionati in clasament, astfel incat exista posibilitatea de a pune la punct anumite chestiuni, spre imbunatatirea rezultatelor. La nivel de judet sunt inscrise in acest program 30 de unitati de invatamant si peste 800 de elevi implicati in proiect.