Silvian Ionescu: Lacul Vacaresti este un fel de minidelta in centrul Capitalei

  0
  416
  Silvian Ionescu: Lacul Vacaresti este un fel de minidelta in centrul Capitalei
  Silvian Ionescu: Lacul Vacaresti este un fel de minidelta in centrul Capitalei

  Reconstructia lacului Vacaresti este absolut necesara pentru mediul Capitalei. Acesta poate absorbi praful din Capitala, potrivit sefului Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu.
  Seful GNM a atras atentia autoritatilor Capitalei si Guvernului ca ar trebui sa acorde despagubiri celor care isi revendica dreptul de proprietate in zona si sa reconstruiasca lacul.
  „Lacul Vacaresti este fundamental in dezvoltarea orasului, pentru ca el a fost conceput ca o salba de lacuri in nord, lacurile din est si ii lipseste lacul Vacaresti ca sa faca triunghiul de oglinzi refractare care sa faca atmosfera poluata din mijlocul orasului sa se ridice ca un turbion si sa curete aerul Bucurestiului. Fara Vacaresti, Capitala nu poate functiona. Pentru asta a fost creat pe vremea comunismului”, a spus Ionescu.

  Potrivit acestuia, la ora actuala lacul Vacaresti este un fel de minidelta in centrul Capitalei.
  „Se bate Gheorghe cu Vasile pe proprietati care nu pot sa mai fie viabile, pentru ca ele sunt ingradite de un taluz de pamant si stau in mlastina. Nimeni nu va putea construi case acolo. Daca municipalitatea, finantele romanesti, Guvernul ar avea intelepciune, i-ar despagubi pe oamenii aia si ar reconstrui acel lac, care este absolut necesar pentru mediul orasului”, a afirmat comisarul sef.
  In alta ordine de idei, Silvian Ionescu a atras atentia ca, la Primaria Capitalei, exista trei proiecte vechi, care sunt „cele mai fiabile si cele mai necesare orasului”.
  Este vorba despre trenul subteran de la Gara Progresul la Gara de Nord, parcajul subteran de la Gara de Nord si metroul din Drumul Taberei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.