Genocid in spatiul verde: gardul viu din centrul municipiului Deva a fost pus la pamant

0
417
Puscariasii au taiat gardul viu in mai putin de o ora
Puscariasii au taiat gardul viu in mai putin de o ora

Cei mai multi deveni sunt indignati de initiativa edililor de a distruge zonele verzi din mijlocul orasului. Reprezentantii Primariei precizeaza insa ca spatiul verde va fi refacut cu arbori tuia.

Zeci de detinuti, angajati de Primaria Deva, au reusit performanta ca, in mai putin de o ora, sa stearga de pe fata pamantului tot gardul viu din centrul orasului. Viteza cu care au lucrat detinutii i-a facut pe multi sa creada ca actiunea Primariei se face fara autorizatiile necesare.

„Este inadmisibil asa ceva. Ca si cum nu ar fi suficient ca am ramas fara spatii verzi. Gardul asta viu ne mai apara de praful ridicat de masinile care trec pe bulevard”, a spus Mihai Grecu. Mioara Darie crede ca cei mai afectati de lipsa gardului viu vor fi copiii mici. „Toate gazele de esapament vor veni direct in nasul lor. E un atentat la sanatatea copiilor”, a spus femeia.

Tuia in loc de tufisuri

Viceprimarul municipiului Deva, Marcel Morar, a dat asigurari ca aceasta operatiune respecta toate conditiile impuse de lege. „Nu cred ca administratia locala a municipiului Deva a intreprins o astfel de actiune fara a avea avizele necesare. Sunt sigur ca totul se desfasoara in conformitate cu legea. Locul gardului viu, inestetic si plin de gunoaie, va fi luat de arbori de tuia”, a precizat Morar.

Cum au disparut spatiile verzi

In doar sapte ani, suprafata de zona verde din Deva a scazut de la 96 de hectare la numai 22. Cel putin asta reiese dintr-o statistica realizata de Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara. Expertii spun ca spatiul verde s-a redus de patru ori din cauza constructiilor necontrolate si a distrugerii zonelor verzi dintre blocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.