Sistem de monitorizare a alunecarilor de teren la Suceava

  Sistemul care va monitoriza dinamica alunecarilor de teren de pe versantul de Nord-Est al municipiului Suceava va fi montat intre 10 si 15 noiembrie. Echipamentul este format din mai multi senzori, de inclinometrie, umiditate, temperatura, nivelul panzei freatice, care vor culege si transmite informatii, printr-un sistem GPRS, catre un sistem informatic care preia si prelucreaza datele. Sistemul de monitorizare a alunecarilor de pe versantul de Nord-Est a fost realizat prin Programul CEEX – „Cercetare de
  Excelenta” si va fi introdus in pamant la o adancime de aproximativ opt-noua metri. Pe langa senzori, sistemul este format dintr-un modul de control, adaptor, surse duble, echipament de monitorizare, statie transmisie date si antena.

  El asigura detectia si supravegherea alunecarilor de teren; achizitia datelor provenite de la traductoarele de deplasare si meteorologice si prelucrarea lor; incadrarea intre limitele admise a marimilor achizitionate, alarmarea in cazul depasirii limitelor; informarea si formarea factorilor de decizie in vederea luarii masurilor optime ce se impun. Proiectul a fost realizat sub coordonarea Institutului pentru Tehnica de Calcul Bucuresti, in colaborare cu Institutul pentru Proiectari si Automatizari Bucuresti, Universitatea Bucuresti si Grupul Ecologic de Colaborare Bucovina. Conform lui Beatrice stefanescu, secretar executiv la GEC Bucovina, „acest proiect a fost realizat in folosul comunitatii si, dupa o monitorizare de un an, va fi cedat gratuit municipalitatii”.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *