Array

Situatie disperata in China: Desertul inainteaza spre Beijing

Situatie disperata in China: Desertul inainteaza spre Beijing
Situatie disperata in China: Desertul inainteaza spre Beijing

Zilnic, Beijingul este lovit de furtuni de nisip. Daca in urma cu doar cativa ani, acestea erau privite ca un fenomen de neluat in seama, acum statul planteaza milioane de pomi in fata extinctiei desertului.

Cauza acestor fenomene este desertul Tianmo, care se gaseste la 90 de kilometri nord-vest de capitala chineza. Interesant este ca aceste furtuni nu reprezinta singura problema a locuitorilor din zona. Desertul inainteaza spre oras cu 4 metri pe an, iar regiunile uscate din jurul Beijingului devin din ce in ce mai ostile vietii.

La granita desertului, de peste 90 hectare, se afla satul Lun Baoshan, provincia Hebei. Dunele de nisip au ajuns in imediata apropiere a localitatii si pot sa-o inghita in orice moment. Astazi, in sat, traiesc in jur de 800 de oameni. Venitul mediu anual al fiecaruia este in jur de 1000 yuani (164 dolari). Inca din 1999, regiunea a intrat in atentia guvernului, scrie Sanovnik

De atunci, in decurs de mai multi ani, Guvernul a incercat diverse planuri pentru prevenirea dezastrului. Din cauza lipsei variantelor viabile, actiunile s-au dovedit inutile.

Daca in urma cu cativa ani veneau fonduri de la Guvernul central, acum acestea au fost sistate, iar autoritatile locale nu au bani pentru un efort planificat. In urma cu cinci ani, s-au sadit pomi pentru a se inverzi regiunea. Toti au murit insa din cauza lipsei apei.

Anul trecut, in satul Lun Baoshan a fost o seceta cumplita. Mare parte dintre culturile legumicole si pomicole au fost distruse. Locuitori au fost astfel obligati sa-si cumpere aproape toate legumele si fructele din alte parti. Compensatia pe care au primit-o de la stat a fost de doar 52 yuani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente