Skoda Superb 1.6 TDI, eco-limuzina segmentului mediu

  Skoda Superb 1.6 TDI, eco-limuzina segmentului mediu

  Skoda se inarmeaza cu noi elemente care sa o faca nu doar atractiva in ochii clientilor, ci si eficienta in lupta cu normele de poluare. Ultima generatie Superb ofera printre altele si o versiune economica, menita sa-i incante pe cei care nu doresc sa rupa foarte mult din bugetul personal. Pentru aceasta a si fost creat motorul turbodiesel de 1,6 litri care impresioneaza prin valorile sale de consum.
  Unitatea dezvolta 105 cai putere si face parte dintr-o noua generatie de motoare turbodiesel, echipate cu sistem de injectie common-rail si injectoare piezo.
  Aceasta motorizare poate fi cuplata doar la cu o cutie manuala cu 5 rapoarte si promite performante de consum incantatoare. Limuzina cehilor este capabila sa parcurga 100 de kilometri cu doar 5,0 litri de combustibil in cazul sedanului in timp ce masina de familie Superb Combi va consuma in medie 5,2 litri.
  Superb 1.6 TDI CR consuma cu 0,2 litri mai putin la 100 km fata de modelul echipat cu unitate 1.9 TDI, care dispune tot de 105 cai putere.
  Performantele dinamice sunt modeste, dar acestea conteaza mai putin la un model care accentul pe economia de carburant. Modelul poate demara de la 0 la 100 km/h in 12,5 secunde. Viteza maxima este de 187 kilometri pe ora, in timp ce Superb Combi poate rula cu maxim 185 km/h.
  Emisiile de dioxid de carbon scad cam cu aproximativ de 20 g de dioxid de carbon pe km, sedanul avand o valoare de 130 g/km, iar versiunea break emite 133 g/km.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *