Societatea Romana de Pneumologie: Poluarea poate provoca astm sau cancer pulmonar

0
361

Un milion de romani sufera in acest moment de astm, iar medicii spun ca poluarea le agraveaza boala. Datele au fost facute publice de catre Societatea Romana de Pneumologie. Specialistii spun ca poluarea duce si la aparitia altor boli, printre care si cancerul pulmonar.

Numarul bucurestenilor care sufera de boli respiratorii cronice cauzate de poluare s-a dublat in ultimii ani, arata un raport al Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, facut public saptamana trecuta. Potrivit datelor din raport, furnizate de Ministerul Sanatatii, numarul bolnavilor diagnosticati in 2006 cu afectiuni pulmonare cronice era de 260 la suta de mii de locuitori, fata de 115 cazuri, in 1995.

Cea mai mare crestere a numarului de imbolnaviri se inregistreaza in randul copiilor sub 14 ani. Astfel, daca in 1995, 120 de copii din o suta de mii au fost internati in spital cu astm bronsic, cifra a crescut la 610 cazuri in anul 2006.

Specialistii sustin ca benzenul si praful cresc si riscul de aparitie a leucemiei, a bolilor respiratorii acute si a bolilor cardiace. Astfel, anul trecut, peste 20.000 din o suta de mii de copii din Bucuresti au facut bronsita. Iar 3.100 de oameni din o suta de mii au fost internati pentru infarct miocardic acut.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.