Se lucreaza la reamenajarea parcului Bordei

0
284

Angajatii primariei au inceput sa lucreze de marti la reamenajarea lui. 500.000 de euro. Atat si-au propus autoritatile sa investeasca in reamenajarea parcului Bordei.

De plimbat insa, ne vom plimba pe alei abia peste trei luni. Pana atunci, muncitorii vor asfalta aleile si vor smulge gardurile.

In parcul Bordei raman, in continuare, in proprietatea omului de afaceri Constanda 4600 de metri patrati pentru care plateste impozit. Pentru aceasta suprafata, el a cerut initial la Primaria Sectorului 1 o dezmembrare in trei loturi: unul de 2.000, unul de 1000 si al treilea de 1600 de metri patrati. Toate aceste loturi sunt pozitionate stradal, adica sunt numai bune pentru construit. Mai ales ca in parc s-a tras deja si canalizare.

„Dezmembrarea a cerut-o in 2004. Acum a mutat cei 4600 de metri de pe Turgheniev pe Eliade. Sper ca intre timp sa functioneze si celalalte mecanisme si terenul de 4600 sa fie reintegrat parcului”, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Senatorii au luat deja in dezbatere propunerea legislativa privind trecerea in totalitate a Bordeiului in domeniul public. Proiectul a fost votat, insa o decizie finala in acest sens vor lua doar deputatii, care trebuie sa spuna daca il scot sau nu din parc pe Constantin Constanda.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.