Spalatoriile auto fara apa, bune pentru mediu

Curatarea uscata se face fara detergenti

O alternativa la spalatoriile auto clasice care polueaza prinde contur si in Romania. Metoda spalarii fara apa reduce cantitatea de agenti poluanti.

Strategiile de reducere a poluarii si de protejare a mediului inconjurator vor trebui regandite. Si asta din cauza numarului tot mai mare de autoturisme.

Cresterea parcului auto va putea determina mutarea spalatoriilor auto clasice in zonele periferice ale oraselor. Astfel, efectul nociv al deversarii masive de apa murdara si detergenti, rezultat in urma operatiunilor de curatare a masinilor, ar fi redus considerabil.

Fara chimicale

In Romania, spalatoriile ecologice fara apa sunt putine. Printre acestea se numara si unitatea de profil care apartine firmei Dancoprint Mont, din Ploiesti, judetul Prahova. Administratorul firmei, Daniela Stanciu, spune ca metoda spalarii uscate a masinilor este ecologica.

“Solutiile sunt americane. Acestea dizolva murdaria prin fenomenul de emulsificare. Cu ajutorul unei lavete speciale din microfibra solutia este indepartata.

Pelicula care ramane va fi alunecoasa, avand rolul de protectie impotriva zgarieturilor, a razelor ultraviolete si a ploilor acide. Aceste produse contin compusi organici extrasi dintr-un soi de palmier brazilian. Ele nu sunt toxice, nici inflamabile si sunt biodegradabile.

Pentru spalarea prin aceasta metoda a unei masini sunt necesare maximum 20 de minute, iar solutia consumata nu va depasi cantitatea de 150 ml. Acest tip de curatare nu necesita consum de detergenti si de apa, care ar avea efect poluant prin scurgerea lor in canalizarea oraselor”, a explicat Daniela Stanciu.

Cozile si stresul, eliminate

Administratorul spalatoriei ecologice din Ploiesti spune ca unitatea sa are punct fix, dar si mobil. “Prin infiintarea punctului mobil, clientii scapa de stresul cozilor interminabile la spalatorii.

Nu folosim utilaje, asa ca ne putem deplasa oriunde in oras pentru a spala masina clientului fara a lasa murdarie in locul in care actionam. E nevoie de solutia pentru curatare si de o laveta speciala. Un flacon de 500 ml. costa 7 euro si este suficient pentru 4-5 spalari daca e este vorba de o Dacie sau de un Matiz. Iar o laveta costa 3 euro”, a mai spus administratorul spalatoriei eco.

Avantajele spalarii uscate

Este un produs ecologic si biodegradabil.
Spalarea fara apa este mai ieftina decat spalarea clasica.
Spala, curata caroseria fara a utiliza apa si detergenti.
Indeparteaza murdaria fara a zgaria sau matui vopseaua.
Lasa in urma o suprafata curata, stralucitoare, cu un luciu deosebit.
Protejeaza vopseaua impotriva razelor ultraviolete si a ploilor acide.
Prin folosire periodica, zgarieturile vechi sunt atenuate.
Nu este necesar timp de asteptare pentru uscare dupa spalarea autoturismului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente