Sperma pestilor urati e mai rapida

Intr-un studiu, care a avut ca protagonisti pesti de acvariu, s-a descoperit ca masculii mai putin atractivi au cea mai buna sperma.sperma pestilor

Cercetatorii au descoperit ca pestisorii frumos colorati din acvariu investesc foarte mult in aceste trasaturi, in dauna calitatii spermei. Oamenii de stiinta au spus, intr-un studiu, ca exista un compromis facut de pesti intre anumite caracteristici care ii ajuta sa se reproduca. Potrivit bbc.co.uk, descoperirea a fost publicata in Royal Society journal Proceedings B.

Profesorul Jonathan Evans Centre for Evolutionary Biology, in cadrul University of Western Australia, a condus studiul si a declarat ca experimentele sale au aratat validitatea “teoriei competitiei spermei”, in care femele speciei se imperecheaza cu mai multi masculi, iar calitatea si viteza de inot a spermei determina care peste va fi tatal.

Pestii guppy sunt foarte folositori pentru acest studiu pentru ca masculii au doua comportamente de reproductie diferite, unul care implica curtarea femelei si al doilea care este imperecherea pe ascuns.

“Masculii care recurgeau la imperecherea pe ascuns nu erau la fel de bogati in culori ca restul, dar sperma lor era mai rapida decat a celor care curtau femelele”, a explicat profesorul Evans.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente