Investitie de 830 de milioane de lei la Statia de Epurare a Apelor de la Glina

Investitie de 830 de milioane de lei la Statia de Epurare a Apelor de la Glina

Primaria Capitalei vrea sa angajeze o companie care sa construiasca un incinerator pentru namol
Luni 21 Ianuarie 2013 – 16:18 518 afisari

In prezent, la Glina, sunt epurate 85% din apele uzate evacuate in sistemul de canalizare

Municipalitatea intentioneaza sa investeasca peste 830 de milioane de lei, cu TVA, pentru extinderea statiei de epurare a apelor uzate de la Glina si construirea unui incinerator pentru namol. Licitatia pentru proiect, care beneficiaza de fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Mediu, urmand sa aiba loc in 25 februarie, anunta Mediafax.
Potrivit unui anunt publicat pe www.e-licitatie.ro, municipalitatea organizeaza o licitatie restransa, cu un numar de pana la cinci agenti economici, pentru atribuirea contractului de lucrari pentru “Extinderea Statiei de Epurare a Apelor Uzate de la Glina si constructia incineratorului de namol”. Valoarea contractului se ridica la de 830,8 milioane de lei, cu TVA, durata contractului fiind de 40 de luni de la data atribuirii.

Din suma totala, 67,83% reprezinta alocari din fondul de coeziune, 8,34% sunt de la bugetul de stat,0,77% dinj bani provin de la bugetul local, iar diferenta de 23,06% provine din alte surse legal constituite.

Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Ofertele vor fi deschise in 25 februarie, la ora 14.00, termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind in aceasi zi, la ora 12.00.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, la jumatatea lunii mai 2012, ca statia de la Glina curata mecanic 85% din intreaga cantitate de apa poluata care intra in statie, adica zece metri cubi pe secunda, potrivit Mediafax.

Statia de epurare a apelor uzate de la Glina a fost data in folosinta la 10 octombrie 2011, iar principalele ei beneficii se refera la: reducerea impactului negativ al infiltratiilor de ape uzate in panza freatica in zona bazinului hidrografic al Dambovitei, reducerea poluarii, in aval de statie, reducerea riscurilor pentru sanatatea oamenilor prin alimantarea cu apa a comunelor din zona, crearea de noi locuri de munca, alinierea la standardele de mediu ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *