Prima initiativa legislativa a Partidului Verde: Interzicerea mineritului cu cianuri

  0
  350
  Prima iniţiativă legislativă a Partidului Verde: Interzicerea mineritului cu cianuri
  Prima initiativa legislativa a Partidului Verde: Interzicerea mineritului cu cianuri

  Cei doi deputati ai Partidului Verde, Remus Cernea si Ovidiu Iane, au sustinut, luni, o conferinta de presa in cadrul Palatului Parlamentului in care au anuntat prima propunere legislativa a Verzilor.

  Aceasta face referire la interzicerea exploatarilor miniere pe baza de cianuri.

  “Partidul Verde nu accepta, sub nicio forma, utilizarea cianurilor si nici decopertarea solului in cadrul lucrarilor de extragere a aurului” a declarat presedintele Partidului Verde, Remus Cernea.

  Remus Cernea a mai spus: “Fac un apel catre toti parlamentarii USL sa ne sustina proiectul si sa detensionam aceasta situatie ce se prelungeste de mai mult de zece ani”.

  Deputatul Partidului Verde, Ovidiu Iane a completat argumentatia folosindu-se de implicatiile economice ale interzicerii utilizarii cianurii in exploatarile aurifere: “Dezvoltarea durabila este principiul esential dupa care se ghideaza Partidul Verde si acest lucru va fi usor de identificat in fiecare propunere legislativa pe care o vom inainta. Spre exemplu, printr-un plan bine pus la punct, dezvoltarea zonei de la Rosia Montana va produce mult mai mult capital decat cantitatea de aur extrasa. (…) Nu vom emite legi lipsite de aplicabilitate, nu am ajuns in Parlament pentru a face figuratie.”.

  Partidul Verde face apel catre reprezentantii societatii civile si ONG-uri pentru a se alatura si a ne sustine in acest demers legistativ, drept pentru care ii invitam sa ne ajute la redactarea versiunii finale a propunerii legislative.

  In cadrul conferintei de presa cei doi deputati verzi au anuntat ca sambata, 19 ianarie 2013, la Palatul Parlamentului a avut loc congresul de comasare a celor doua partide verzi din Romania: Partidul Verde si Miscarea Verzilor – Democrati Agrarieni. Presedintele noului partid este Remus Cernea iar Ovidiu Iane ocupa functia de presedinte executiv.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.