TERRA Mileniului III: „Canada face lobby la Bucuresti pentru exploatarea titeiului de sist”

0
301
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
TERRA Mileniului III: „Canada face lobby la Bucuresti pentru exploatarea titeiului de sist”

Asociatia Terra Mileniului III a anuntat intr-un comunicat ca luni ministrul Guvernului din Alberta (Canada) pentru Relatii Internationale, Cal Dallas, va avea o serie de intalniri cu reprezentanti ai Guvernului Romaniei, cu scopul de a face un lobby favorabil exploatarii titeiului de sist.

 Cal Dallas se va intalni cu ministrul Mediului, Rovana Plumb si ministrul Economiei, Varujan Vosganian in incercarea de a influenta votul acestora din luna martie 2013, din Consiliul de Ministri ai mediului si energiei, asupra revizuirii Directivei privind calitatea carburantilor.
„In conditiile in care Canada este unul dintre cele mai bogate state in zacaminte de sist, reprezentantii guvernelor canadiene viziteaza in aceasta perioada unele tari din Uniunea Europeana in incercarea de a influenta votul Consiliului de Ministri ai Mediului si Energiei. In propunerea ce urmeaza a fi votata in luna martie, carburantii obtinuti din titei de sist au o intensitate a carbonului atat de mare incat nu sunt competitivi si risca sa fie exclusi pe piata europeana”, se anunta in comunicat.

Call Dallas to quit lobby-ing!

„Pentru a opri lobby-ul organizat de autoritatile Canadiene la Bucuresti, romanii au la dispozitie un blog de pe care ii pot trimite mesaje reprezentantului Guvernului canadian, Cal Dallas. ”Call Dallas to quit lobby-ing!” este modul in care cetatenii se pot alatura organizatiilor din Romania si a celor europene pentru a impiedica presiunea grupurilor de interese ale companiilor petroliere si ale statelor cu investitii majore in sectorul nisipurilor bituminoase asupra ministrilor din Romania. Blogul poate fi accesat la AICI„, anunta asociatia in comunicat.

In luna februarie 2012, Romania a votat in favoarea propunerii Comisiei Europene de modificare a Directivei pentru Calitatea Carburantilor, al carei scop este reducerea intensitatii de carbon a combustibililor utilizati in transporturile rutiere cu 6%, intre 2010 si 2020. In acest mod, tara noastra contribuie semnificativ, alaturi de multe alte tari europene, la decarbonizarea sectorului de transport – singurul sector din Uniunea Europeana in care volumul emisiilor de gaze cu efect de sera a crescut si va continua sa creasca, daca nu vor fi luate masuri imediate.

Combustibilii fosili reprezinta 95% din totalul energiei utilizate in transporturile rutiere din Uniunea Europeana. Modalitatile diferite de producere a acestor combustibili se regasesc in diferentele semnificative intre intensitatea de carbon a acestora. Noua Directiva va permite o clasificare a diferitelor tipuri de combustibili fosili, in functie de media intensitatii de carbon a acestora. Astfel, se va putea face o distinctie intre combustibilii neconventionali obtinuti din carbune, gaze naturale, sisturi bituminoase si bitum natural (sau titei de sist) si combustibilii conventionali obtinuti din petrol brut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.