Participarea Romaniei la „Saptamana verde” Berlin

0
325
Participarea Romaniei la „Saptamana verde” Berlin
Participarea Romaniei la „Saptamana verde” Berlin

In perioada 17-28 ianuarie 2013 se desfasoara la Berlin Targul international de produse agricole si alimentare Grune Woche. Cu acest prilej, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, insotit de Achim Irimescu, secretar de stat, a participat, in 18 si 19 ianuarie, la evenimentele special organizate de catre Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Protectiei Consumatorului din Germania.

La cel de-al 5-lea Summit al ministrilor agriculturii, desfasurat in marja targului, au participat ministrii din Spania, Polonia, Portugalia, Austria, Luxemburg, Olanda, Federatia Rusa, Republica Moldova si din state terte in curs de dezvoltare.

Tematica discutiilor a vizat „Investitiile responsabile in economia agrara si alimentara – factor cheie pentru economia alimentara si dezvoltarea agricola”. In interventia sa, ministrul Daniel Constantin a aratat importanta unui cadru legislativ clar si consolidat pe termen lung, care sa faciliteze atragerea investitiilor, precum si importanta abordarii integrate a normelor privind proprietatea/utilizarea terenurilor agricole, sistemul bancar si infrastructura necesara. Ministrul roman a discutat cu omologii sai din state membre ale UE pe teme de interes actual, inclusiv reforma PAC.

Pavilionul national al Romaniei, organizat de catre MADR, s-a bucurat si de prezenta Comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, alaturi de ministrul roman. Cu aceasta ocazie s-au discutat probleme legate de promovarea produselor romanesti, prioritatile sectorului, mai ales in perspectiva viitoarei Politici Agricole Comun. In urma discutiei cu expozantii romani s-a agreat ca pe viitor este necesara extinderea suprafetei spatiului expozitional, pentru ca astfel sa se vina in intampinarea numarului tot mai mare de producatori. Anul acesta, pavilionul Romaniei a oferit vizitatorilor o gama larga de produse traditionale romanesti provenite de la un numar de 24 de producatori.
M.A.D.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.