Statia de tratare a apei din Sfantu Gheorghe a fost reabilitata

Statia de tratare a apei din Sfantu Gheorghe a fost reabilitata

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, inaugurarea noii statii de clorinare, proiect sustinut financiar de Apa Nova Bucuresti/ Veolia Apa. Investitia, in valoare de 30.000 Euro, consta in dotarea statiei de tratare a apei cu un echipament modern de clorinare pentru potabilizarea apei, precum si in reabilitarea laboratorului de analiza a calitatii apei. Lucrarile au inceput in 2009 si au fost finalizate recent.

„Responsabilitatea sociala a Grupului Veolia re­prezinta un aspect esential al activitatii sale. Un model de dezvoltare economica care ignora drepturile sau asteptarile legitime ale umanitatii nu poate exista pe termen lung. De aceea, convinsi ca trebuie sa facem ceva care sa dainuie, am hotarat in acest an sa ajutam Primaria din Sfantul Gheorghe sa distribuie apa potabila locuitorilor acestei comune. Compania Veolia considera ca este datoare sa protejeze calitatea vietii, echitatea sociala, resursele naturale, biodiversitatea si patrimoniul cultural”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucuresti.

La evenimentul derulat sub sloganul „Faceti ceva care sa dureze” au participat 16 tari, reprezentate prin ambasadori, delegatii ONU, UNESCO, ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii), autoritati centrale si locale, ONG-uri de mediu, mass media, precum si angajati Veolia din tarile care fac parte din bazinul Dunarii. Delegatiile au prezentat proiecte si solutii in vederea protejarii resurselor de apa si, in particular, a biodiversitatii. Evenimentul este deja la cea de-a patra editie si isi propune sa incurajeze parteneriatul si colaborarea la nivel european pentru a contribui la o dezvoltare durabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *