Statia hidrologica Onesti a semnalat poluare cu produs petrolier pe raul Slanic, afluent de dreapta al raului Trotus.

Statia hidrologica Onesti a semnalat poluare cu produs petrolier pe raul Slanic, afluent de dreapta al raului Trotus.

In seara zilei de 20 iunie 2011, in jurul orei 21.30, a fost semnalata de catre personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Bacau – Statia hidrologica Onesti o poluare cu produs petrolier pe raul Slanic, afluent de dreapta al raului Trotus.

In zona s-au deplasat reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Bacau pentru evaluarea situatiei. Acestia au constatat faptul ca a fost infundata conducta de trecere a reziduurilor de sonda in caminul sondei 273 apartinand Salinei Targu Ocna, amestecul de produs petrolier si apa sarata scurgandu-se prin preaplinul caminului in albia paraului Slanic.

Pentru stoparea poluarii si diminuarea efectelor acesteia, pe paraul Slanic, o echipa de 10 muncitori din cadrul Salinei Targu Ocna a intervenit cu o motopompa, a executat 3 baraje din baloti de paie si a imprastiat 10 saci de material absorbant spill-sorb.

De asemenea, pentru a evita propagarea undei de poluare pe raul Trotus, o echipa de 15 muncitori din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Bacau a executat un baraj din baloti de paie si a imprastiat 12 saci de produs absorbant la priza Trotus. SGA Bacau a intervenit cu material absorbant si in sectiunea Jevreni (imediat aval de Onesti). Pana in momentul de fata, poluarea nu s-a propagat pe raul Trotus in aval de aceasta sectiune.

Sistemul de Gospodarire a Apelor Bacau a prelevat probe de apa pentru analize, atat din raul Slanic, cat si din raul Trotus. Salina Targu Ocna a fost sanctionata de inspectorii institutiei noastre cu amenda contraventionala in valoare de 15.000 lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente