Statul acorda vouchere pentru achizitionarea vehiculelor nepoluante

  0
  374
  Statul acorda vouchere pentru achizitionarea vehiculelor nepoluante
  Statul acorda vouchere pentru achizitionarea vehiculelor nepoluante

  Persoanele fizice sau juridice care achizitioneaza vehicule nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic vor beneficia de avantaje si reduceri suportate de Fondul pentru mediu. Reglementarile privind promovarea acestor vehicule au intrat in vigoare din de 4 mai.

  Persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care predau spre casare autovehicule uzate in cadrul „Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national” beneficiaza, pentru anul 2011, de un numar de pana la 4 tichete valorice, in urmatoarele conditii:
  a) doua tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat;
  b) 4 tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul electric, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.

  Persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care nu participa la „Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national”, dar care achizitioneaza autovehicule hibride sau electrice, beneficiaza de:
  a) o reducere de pana la 10% din pretul de comercializare a autovehiculului hibrid achizitionat, dar nu mai mult de 1.800 de euro, in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii platii;
  b) o reducere de pana la 20% din pretul de comercializare a autovehiculului electric achizitionat, dar nu mai mult de 3.700 de euro, in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei din ziua efectuarii platii.

  Reducerile se suporta din Fondul pentru mediu.
  OUG Nr. 40 din 20 aprilie 2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic a intrat in vigoare din data de 4 mai, odata cu publicarea in Monitorul Oficial. Insa, pentru aplicare se asteapta Instructiunile. Acestea se aproba prin ordin al ministrului mediului si padurilor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonante de urgenta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.