Orezul negru contine mai multi antioxidanti decat fructele de padure

Orezul negru contine mai multi antioxidanti decat fructele de padure

Fructele de padure au acum un rival mult mai ieftin, dar cu un continut generos de antioxidanti.

Orezul negru are proprietati deosebite de prevenire a bolilor de inima, a cancerului si poate reduce valoarea colesterolului rau din sange. In China Antica era cunoscut sub numele de „orezul interzis” pentru ca fiecare boaba era rezervata nobilimii, iar oamenii de rand nu aveau acces la el.
Conform Asociatiei Americane a Chimistilor: ,,O singura lingurita de orez negru contine mai multi antioxidanti decat o lingurita de afine, de exemplu. In acelasi timp, are mai putine zaharuri, dar mult mai multe fibre si vitamina E”.

Profesorul american Zhimin Xu sugereaza folosirea taratelor de orez negru pentru a imbunatati valoarea nutritiva a cerealelor pentru micul dejun, a bauturilor, prajiturilor si a salatelor de legume.
Cercetatorul American a adaugat : ,,Daca tot consumam fructele de padure pentru a ne proteja sanatatea, de ce n-am apela la o solutie similara, dar mult mai ieftina, asa cum este orezul negru? Mai mult, taratele din acest sortiment de orez au o concentratie si mai mare de antioxidanti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *