Stephen Hawking: Oamenii trebuie sa colonizeze spatiul, altfel vor disparea

Astrofizicianul a precizat ca au existat momente recente in care am fost pe cale sa disparem pentru totdeauna, precum racheta cubaneza din 1963.
Stephen Hawking
Stephen Hawking a avertizat ca daca oamenii nu colonizeaza spatiul in urmatoarele doua secole, vor disparea pentru totdeauna.

Faimosul astrofizician spune ca singura noastra sansa pentru a supravietui pe termen lung este sa ne mutam de pe Pamant pe alte planete.

Intr-un interviu pentru Big Think, Hawking a declarat ca este optimist, insa urmatoarele cateva sute de ani trebuie negociate cu atentie pentru ca rasa umana sa poata supravietui.

„Vad un mare pericol pentru rasa umana. Au fost cateva momente in trecut cand ne-am apropiat de extinctie. Cum a fost in cazul rachetei cubaneze din 1963 (…) Frecventa acestor momente va creste in viitor. Vom avea nevoie de multa grija si ratiune pentru a le negocia cu succes (…) Dar sunt optimist. Daca vom evita dezastrul in urmatoarele doua secole, vom fi salvati pentru ca ne vom imprastia in spatiu”, a spus Hawking.

Hawking a mai spus anul acesta ca oamenii trebuie sa fie constienti ca daca contacteaza forme de viata extraterestre, s-ar putea ca acestea sa nu fie prietenoase.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *