Viata agitata si ritmul alert nu ne permit mereu sa respectam ore fixe de masa si nici un regim alimentar sanatos. 75% dintre bolile moderne sunt o consecinta a alimentatiei nesanatoase si a unui stil de viata dezordonat.
Apa este un element vital pentru fiecare dintre noi, fiind foarte bine cunoscut rolul important pe care il are in mentinerea sanatatii organismului. In timpul vietii, un om bea o cantitate de apa de 600 de ori mai mare decat greutatea sa.
Apa plata este tot o apa minerala, dar nu la fel de bogata in dioxid de carbon precum cea carbogazoasa. Contine magneziu si calciu, precum si alte substante, in functie de tipul de apa plata: sulfurata, iodurata, alcalina etc.
Apa de masa este cea mai cunoscuta, fiind considerata un stimulent al digestiei. Apa plata are proprietati terapeutice extraordinare fiind eficiente in afectiuni precum boli ale tractului digestiv, indigestie, probleme de asimilatie a calciului, boli respiratorii (astm, bronsita), pietre la rinichi.
Pe de alta parte, din cauza consumul insuficient de apa pot aparea probleme precum scaderea tensiunii arteriale, oboseala, probleme cardiace si de circulatie a sangelui, uscarea pielii, scaderea puterii de concentrare, deoarece creierul nu este irigat suficient, constipatie, crampe abdominale, balonari.
Apa carbogazoasa este repurificata prin metode industriale si i se adauga dioxid de carbon industrial. Ea este doar o simpla apa gazoasa, mai prificata decat cea de la robinet. Intr-un an, romanii beau peste un miliard de litri de apa minerala carbogazoasa, piata apei minerale avand cea mai mare crestere in volum din tara.
Se considera ca apa carbogazoasa produce aciditate gastrica, mai exact, perturbari digestive si nervoase. In functie de modul de obtinere, apele carbogazoase, prin proprietatile lor, pot fi benefice sau dimpotriva, pot face rau organismului. Apa carbogazoasa obtinuta din apa de izvor imbogatita cu dioxid de carbon alimentar revigoreaza sistemul nervos si digestia, dar, pe de alta parte, produce perturbari in organism.
In cazul digestiei lente si a indigestiei, apa carbogazoasa creste aciditatea sucului gastric si a bilei, stimuleaza diureza, are rol benefic in colite si afectiunile biliare si scade pofta de mancare.
Sursa: Realitatea TV