Stinge lumina. Protejeaza Planeta

0
313

Astazi, la ora 20.00, romanii de pretutindeni sunt invitati sa se alature campaniei internationale Earth Hour („Ora Pamantului”), care lupta impotriva incalzirii globale.

Timp de o ora (pana la ora 21.00), luminile, calculatoarele si toate aparaturile casnice vor fi oprite pentru a proteja Pamantul.

Peste 195.000 de persoane si peste 12.800 de companii din intreaga lume s-au inscris pana acum pe site-ul http://www.earthhour.org/take-action.

Oameni din cele mai mari orase ale lumii precum Chicago, Melburne, Tel Aviv, Toronto, Copenhaga sau Bucuresti isi vor stinge lumina pentru aceasta cauza.

Incalzirea globala repre-zin-ta cresterea temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. In ultimul secol, temperatura medie a aerului in apropierea suprafetei Pamantului a crescut cu 0,74 – 0,18 °C.

Cateva dintre efectele incalzirii sunt: ridicarea nivelului marii, topirea ghetarilor, extremele climatice, precum si schimbari ce privesc sanatatea populatiei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.