Casa Zero – Nimic inseamna Tot

Arhitectul new-yorkez Scott Specht are raspunsul la toate visele noastre cu privinta la prefabricate ce consuma zero energie cu a sa CasaZero.

Aceasta casa prefabricata ce se sustine singura isi genereaza energia de care are nevoie, isi colecteaza apa, isi proceseaza propriile resturi si e 100% automatizata. Putand lua mai multe forme, fiind durabila, si schimbandu-se in functie de situl pe care e amplasata, CasaZero poate fi ridicata in aproape orice locatie intr-o singura zi, datorita componentelor cu structura metalica si a unui sistem de fundare in forma de ancora elicoidala ce nu necesita excavari.

Panouri solare de o eficienta superioara produc energie, care e apoi inmagazinata intr-o baterie capabila sa genereze energie pentru o intreaga saptamana, daca in acele zile nu exista suficient soare. Geamurile triplustratificate si cu un coeficient scazut de transmitere a caldurii permit ca ferestrele sa fie largi, fara ca acest lucru sa afecteze nivelul de caldura din interior. Usile exterioare sunt si ele termoizolate pentru a ajuta si mai mult la stabilizarea temperaturii interioare.
Componentele robuste permit cladirii sa fie folosite in diverse locatii greu accesibile: locuri nepotrivite pentru structuri mai conventionale, cum ar fi in 3 metri de apa, pe pante de pana la 35 grade. Structura tubulara metalica a casei ii permit acesteia sa reziste unor vanturi de pana la 220 km/h, in ciuda faptului ca are fundatii ce abia ating pamantul in patru puncte, pentru a deranja cat mai putin terenul pe care se afla.
Aceasta fiind natura design-urilor futuriste, nu e o surpriza faptul ca aceasta casa vine echipata cu senzori ce comunica cu PC-ul utilizatorului, pentru date directe asupra conditiilor climatice. LED-uri programabile sunt incluse in pereti si plafoane pentru a imbunatati si mai mult caracterul ecologic al designului.
Avand la fel de multe beneficii, sistemul de apa si de procesare al resturilor include posibilitatea colectarii apei de ploaie, care e apoi circulata prin casa datorita gravitatiei, evitand folosirea unor pompe ce consuma mult curent electric. Si gradina casei participa la intregul proces de sustenabilitate, fiind ingrasata de doua ori pe an cu resturile pe care casa le colecteaza si pe care le transforma in compost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *