Strainii, impresionati de satele unice din Romania

  0
  427
  Străinii, impresionaţi de satele unice din România
  Strainii, impresionati de satele unice din Romania
  Strainii, impresionati de satele unice din Romania

  Satele din Romania sunt unice in lume, spun strainii care participa, in aceste zile, la Conferinta Europeana de Ecoturism. Cei peste 60 de participanti au avut ocazia sa viziteze cele mai frumoase sate din Transilvania.

  O parte dintre ei au ajuns in localitatea covasneana Miclosoara, acolo unde ecoturismul este o afacere profitabila de cativa ani de zile. In satul locuit de peste 500 de suflete, timpul a stat in loc. Doar strazile principale, care sunt asfaltate, ne amintesc ca suntem in 2013.

  Frumusetile satului romanesc au fost motiv de admiratie pentru participantii la Conferinta Europeana de Ecoturism, organizata la Brasov.

  „Romania este printre primele tari, poate chiar prima tara care a implementat un standard in ceea ce priveste recunoasterea destinatiilor ecoturistie la nivel european. Avem zona Zarnestiului, zona de nord a Apuseniului, a Maramuresului si Delta Dunarii cu domnul Patzaichin, prin asociatie. Avem potential”, a spus Razvan Filipescu, presedinte ANT.

  La conferinta de la Brasov dedicata ecoturismului au participat peste 60 de specialisti in domeniu, din 20 de state europene.

  Primele trei zone din tara certificate ca destinatii ecoturistice sunt Maramures, Zarnesti si Muntii Apuseni, insa alte sase se afla pe lista viitoarelor destinatii ecoturistice din Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.