Banca Mondiala in Romania: Avem nevoie de o strategie 2014-2020, de prioritati si politici sectoriale coerente

Iriga?ii ?i ecologie: Facilit??i mici fa?? de nevoi
Banca Mondiala in Romania: Avem nevoie de o strategie 2014-2020, de prioritati si politici sectoriale coerente

Romania are nevoie de o strategie pentru perioada 2014-2020, in care sa fie identificate prioritatile de dezvoltare pe termen mediu si lung, iar acestea sa fie transferate in politici sectoriale coerente, a declarat miercuri economistul-sef al Bancii Mondiale (BM) in Romania, Catalin Pauna.

Trebuie sa identificam prioritatile de dezvoltare pe termen mediu si lung, intrucat suntem departe de nivelul prevazut in strategia Europa 2020 si chiar de cel al EU27. Apoi prioritatile trebuie transferate in politici sectoriale coerente, carora le trebuie si o resursa atasata, care sa vina din sectorul privat sau public” , a afirmat Pauna la o conferinta a Comisiei Nationale de Prognoza.

El a aratat ca este nevoie de un nou model de dezvoltare economica pe termen mediu si lung, intrucat nu mai exista conditiile economice intalnite in perioada de precriza. Astfel, trebuie facute eforturi pentru mobilizarea resurselor interne pentru dezvoltarea Romaniei.

Pauna a intarit ideea ca potentialul de crestere economica este mult mai mare decat nivelul actual, care poate fi atins prin cumularea mai multor politici.

„Liberalizarea pietei de energie ar atrage resurse importante de investitii, care pot veni din mediul privat. De asemenea, este nevoie de un program prin care agricultorii sa aiba acces la retaileri, dar si de infiintarea unor centre transfrontaliere, unde sa fie prezentate conditiile economice din Romania si sa fie promovat potentialul de dezvoltare”, a mai spus reprezentantul Bancii Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *