Array

Strategia nationala de dezvoltare a ecoturismului in Romania, gata pana la finele lui 2009

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Strategia nationala de dezvoltare a ecoturismului in Romania ar putea fi gata pana la finele anului. Faptul ca am ramas in urma “cu dezvoltarea infrastructurii de turism si cu urbanizarea zonelor care au resurse de turism”, ar putea fi transformat intr-un avantaj pentru Romania si pentru turistii care iubesc ecoturismul, a spus ministrul.
ecoturism
Tendinta la nivel international a turistilor de a practica ecoturismul impune urgentarea finalizarii acestei strategii, a spus ministrul, in conditiile in care ea trebuia terminata inca din anul 2005.

“Avem peste 30% munte, peste 30% fauna carnivore mari, flora unica, specii de pasari unice in Delta Dunarii, o resursa naturala de care ar trebui sa profitam si sa o promovam dupa o strategie pe care vom incerca sa o elaboram in lunile care urmeaza”, a precizat Udrea.

Ministrul a tinut sa precizeze, insa, ca turismul in ariile protejate va trebui sa se faca respectand nevoia de dezvoltare economica durabila in aceste zone si invatand turistul sa aiba un comportament responsabil. Mai mult, administratorii ariilor protejate ar trebui sustinuti sa investeasca intr-o infrastructura specifica care sa permita accesul turistilor in aceste zone, a adaugat Udrea.

Strategia va fi realizata de Ministerul Turismului in parteneriat cu administratorii ariilor protejate, cu asociatiile profesionale si patronale din turism si cu asociatiile de promovare din turism. Primul grup de lucru pentru elaboarea acesteia s-a reunit, joi, la sediul Ministerului Turismului.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente