Studentii au construit autovehicule care au sursa de energie aerul comprimat

  0
  605

  Trei echipe de tineri reprezentante a Universitatii Oradea au proiectat si construit autovehicule actionate pneumatic. Cu acestea au participat la Concursul International Pneumobil, unde s-au ales cu premiul pentru design.masina ecologica

  Pe data de 8 mai 2010 a avut loc la Eger (Ungaria) a III-a editie a Concursului International Pneumobil 2010. La competitie participa echipe formate din studenti ai Institutiilor de Invatamant Superior care proiecteaza si construiesc un autovehicul avand ca sursa de energie aerul comprimat. Autovehiculele participa la trei probe: de distanta (distanta parcursa cu o anumita cantitate de aer comprimat), de viteza si de accelerare. Firma Bosch Rexroth asigura echipamentele pneumatice necesare construirii pneumobilului si suporta cheltuielile din timpul concursului. Pe langa premiile acordate pentru castigarea probelor mentionate, se acorda premii speciale pentru inovatie si design.

  La concursul din acest an au participat in total 35 de echipe dintre care 7 din Romania. Universitatea din Oradea a participat cu 3 echipe: Echipa Lotus, echipa Felix si echipa Aether.

  Proba de distanta s-a desfasurat pe un circuit cu lungimea de 640 m, viteza medie minima obligatorie fiind de 12 km/h. A fost obligatorie schimbarea de minimum trei a concurentilor. Distanta parcursa cu o butelie de aer de 10l la 200 bar a fost in jur 3000 m. Echipele s-au clasat intre locurile 10-12.

  La proba de viteza, care s-a desfasurat pe un circuit in lungime de 420 m, s-a luat in considerare timpul cel mai bun din trei ture de circuit. Timpii scosi au fos in jur 1 minut. Clasarea a fost intre locurile 10-15.

  Ultima proba a fost cea de demaraj, care s-a desfasurat pe o distanta de 220 m. Locurile ocupate au fost intre 12-18.
  Echipa AETHER a castigat premiul „Eco Shape Design” al firmei Bosch Rexroth.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.