SUA se tem de izbucnirea unui razboi nuclear. „Siria are 50 de tone de URANIU si ar putea ajunge la inamicii nostri”

  0
  325
  SUA se tem de izbucnirea unui război nuclear. "Siria are 50 de tone de URANIU şi ar putea ajunge la inamicii noştri"
  SUA se tem de izbucnirea unui razboi nuclear. „Siria are 50 de tone de URANIU si ar putea ajunge la inamicii nostri”

  Serviciile de spionaj din Statele Unite si din Orientul Mijlociu se tem ca regimul din Siria nu poate garanta securitatea a aproximativ 50 de tone de uraniu folosit in presupusul program nuclear sirian.

  Nu exista prea multe informatii despre programul nuclear sirian, iar regimul de la Damasc neaga ca ar avea un astfel de program. Serviciile de spionaj au aflat ca regimul Bashar al-Assad se apropia de finalizarea unui reactor nuclear in zona Al-Kibar (estul Siriei), dar complexul a fost distrus intr-un presupus raid aerian israelian, in septembrie 2007, scrie Financial Times, citat de site-ul israelian Ynetnews.

  Reactorul fusese construit dupa modelul centrului nuclear nord-coreean de la Yongbyon, iar expertii cred ca pentru instalatia de la Al-Kibar erau necesare aproximativ 50 de tone de uraniu in stare naturala.

  Experti guvernamentali americani si specialisti din Orientul Mijlociu se tem, conform Financial Times, ca presupusa cantitate de uraniu ar putea ajunge in Iran, un aliat-cheie al Siriei, sau la grupuri teroriste, in contextul conflictului civil care afecteaza tara de aproape doi ani.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.