
O analiza a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile a relevat ca existenta a peste 80 de substante chimice, din care unele potential cancerigene, relateaza Agerpres.
Asociatia ‘Generatii Viitoare’, care a efectuat acest studiu, a cumparat in perioada iulie-septembrie, din supermarketurile din departamentul Oise (nordul Frantei) si Paris, produsele alimentare – non bio – consumate in general intr-o zi de un copil de 10 ani.
Meniurile au inclus, de asmenea, cinci fructe si legume proaspete, trei produse lactate si 1,5 litri de apa, precum si dulciuri.
Meniul a fost examinat de mai multe laboratoare acreditate de autoritatile franceze, precum si laboratoare belgiene. A fost masurata cantitatea de substante chimice, pesticide, metale grele si alte elemente poluante prezente in aceste mancaruri.
Bilantul studiului a arata in felul urmator: 81 de substante chimice depistate, din care 5 sunt clasificate in categoria cancerigenelor, 42 cancerigene posibile sau probabile si 37 susceptibile de perturbarea sistemului hormonal.