Array

Subventii pentru masini electrice

Ministerul Mediului pregateste o ordonanta prin care sa ofere facilitati celor care-si cumpara masini electrice

Ministerul Mediului pregateste o ordonanta prin care sa ofere facilitati celor care-si cumpara masini electrice. Deocamdata sunt luate in calcul institutiile de stat, care pentru o masina data la Programul Rabla vor primi 6 vouchere, in loc de unul.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, dupa o intrevedere cu mai multi reprezentanti ai conducerii companiei Renault, a precizat ca a ajuns la concluzia ca exista doua variante pentru ca statul sa stimuleze cumpararea de vehicule electrice, transmite Mediafax.

Intr-o prima faza beneficiari vor fi institutiile publice, iar facilitatile vor veni de la Fondul de Mediu in doua forme, fie prin programul Rabla, fie prin subventionare directa a unui procent de pana la un sfert din costul unei masini electrice.

“Am facut un calcul. Diferenta de pret dintre o masina electrica si una normala cu performante similare este de aproximativ 5.000 de euro si atunci ne-am gandit ca institutiile care au o masina veche pe care vor sa o caseze prin programul Rabla si in locul ei sa-si cumpere o masina electrica sa primeasca sase vouchere in loc de unul. Prin ordonanta de urgenta vom stabili exact procedura prin care acest lucru se va putea realiza”, a spus Borbely.

O alta varianta este cea in care institutia care vrea sa cumpere o masina electrica nu are niciun vehicul pe care sa-l poata casa. “In aceste conditii institutia respectiva poate primi de la Fondul de Mediu o subventie de pana la 25% din valoarea masinii noi. Urmeaza sa stabilim exact procentele”, a adaugat ministrul Borbely.

S-a pus si problema infrastructurii, dar exista discutii pentru incheierea unor parteneriate cu distribuitorii de energie electrica pentru “a gasi formule” de realizare a infrastructurii necesare alimentarii cu energie a masinilor electrice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente