Suceava: Autoritatile au obligatia de a salubriza cursurile de apa

  0
  317
  Suceava: Autoritatile au obligatia de a salubriza cursurile de apa
  Suceava: Autoritatile au obligatia de a salubriza cursurile de apa

  Comisariatul Regional Suceava al Garzii de Mediu va aplica sanctiuni tuturor autoritatilor care nu salubrizeaza cursurile de apa. Anuntul a fost facut de prefectul judetului Suceava, Sorin Popescu, care a precizat ca, in perioada 27 martie – 6 aprilie a.c., in judet va avea loc o actiune de verificare a modului in care au fost curatate cursurile de apa si a modului in care au fost realizate rigolele si santurile pentru asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor.

  Popescu a spus ca verificarile vor fi efectuate de specialisti ai Ministerului Mediului si Padurilor, ai Prefecturii, ai Administratiei Bazinale de Apa „Siret” Bacau, ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava, ai Garzii de Mediu Suceava si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Bucovina”.
  Sorin Popescu a aratat ca verificarile vor fi efectuate pe mai multe cursuri de apa, Suceava, Bistrita, Putna, Sucevita, Moldovita, Sadova, Moldova, Izvorul Giumalaului, Suha, Suha Mare, Suha Mica, precum si pe afluentii acestora.
  „Membrii comisiei vor verifica in principal existenta depozitelor de deseuri si de material lemnos pe malurile si in albiile cursurilor de apa, precum si in sectiunile de scurgere ale podurilor si podetelor. In situatia in care va constata ca exista deficiente, comisia va dispune masuri si va stabili responsabilitati pentru indepartarea pericolelor care ar putea provoca inundatii in aceasta primavara”, a declarat prefectul judetului Suceava.
  El a subliniat ca in situatia in care masurile dispuse de membrii acestei comisii de control nu vor fi respectate, reprezentantii Comisariatului Regional Suceava al Garzii de Mediu vor aplica sanctiuni celor cu responsabilitati in salubrizarea cursurilor de apa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.