Sulfina Barbu: Studiul de mediu privind Rosia Montana e depasit si irelevant

Studiul de mediu depus la ministerul de resort privind exploatarea de la Rosia Montana este irelevant si nu aduce siguranta ca respecta protectia mediului, a spus, joi, Sulfina Barbu, in cadrul audierilor pentru functia de ministru al mediului.Sulfina Barbu

„Sprijin orice investitie care respecta legislatia de mediu, insa studiul depus in prezent la Ministerul Mediului pentru Rosia Montana este depasit si nerelevant”, a declarat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus ca este in favoarea unei taxe auto „mici sau modice”, care sa incurajeze inlocuirea parcului auto si a precizat ca din taxa de poluare auto au fost generate fonduri pentru programul Rabla.

„Printre prioritatile pe care Ministerul Mediului trebuie sa le aiba in vedere se mai numara gestionarea celor 11 sanctiuni impuse Romaniei de Comisia Euroepeana, accelerarea tuturor programelor de mediu aflate in derulare, stabilirea de reduceri fiscale pentru constructii ecologice si de stimulente fiscale pentriu agricultura ecologica, precum si introducerea in curricula scolara a educatiei ecologice”, a adaugat Barbu.

Sulfina Barbu a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de administratie publica din Parlament, cu 21 de voturi „impotriva” si 15 „pentru”. Ea a precizat la iesire ca se astepta la o astfel de decizie, catelogand votul ca fiind politic.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *