Sulfina Barbu va monitoriza Mediu in comisiile de monitorizare a guvernului Ponta ale PDLa

Sulfina Barbu va monitoriza Mediu in comisiile de monitorizare a guvernului Ponta ale PDLa

Democrat-liberalii care vor face parte din comisiile de monitorizare a guvernului Ponta vor fi fostii ministrii din guvernele Boc, dar nu numai, astfel Sulfina Barbu se va auto-propune in comisia de Mediu, Alexandru Nazare la cea de Transporturi, iar Raluca Turcan la Educatie.

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat pentru NewsIn ca se va auto-propune in comisia PDL de Mediu pentru a monitoriza acest minister, fiind intrebata in acest sens. ,,Am ales Mediu pentru ca acolo este expertiza mea profesionala si consider ca sunt bine pregatita pentru domeniul acesta”, a precizat deocrat-liberala.

La randul sau, Radu F. Alexandru a afirmat ca va face parte din Comisia de Cultura deoarece isi desfasoara ,,de o viata” activitatea in acest domeniu si expertiza pe care o are ii da posibilitatea sa isi exprime un punct de vedere propriu.

Fostul ministru Traian Igas a declarat la randu-i pentru NewsIn ca daca se va merge intr-adevar pe auto-propuneri in comisiile de monitorizare a Executivului, atunci el va opta pentru cele de Interne si Administratie, domenii in care a fost si ministru. ,,Urmeaza sa avem o discutie in BPN si sa desemnam acei oameni care pot monitoriza. Sigur daca este sa monitorizez unul dintre ministere e ministerul de Interne si ministerul de Administratie unde am fost titular un an jumate. Daca mergem pe auto-propunere atunci sigur ca aici as excela pe cele doua ministere”, a punctat vicepresedintele PDL.

Democrat-liberalul Daniel Buda a spus ca nu este neaparat nevoie sa faca parte din vreo comisie, deoarece el oricum va supraveghea tot ce inseamna zona de justitie. ,,Am parte de o revizuire a Constitutiei si deocamdata ma ocup de problema asta si nu este neaparat nevoie sa intru intr-o comisie ca sa pot sa imi fac datoria. Experienta pe care o am eu nu cred ca necesita neaparat sa fac parte dintr-o comisie. Evident ca voi supraveghea tot ce inseamna zona asta de jutitie. Nu m-am gandit daca sa intru sau sa nu intru intr-o zona din asta de comisie”, a sustinut Buda.

Petru Movila a declarat pentru NewsIn ca se va auto-propune in comisia care monitorizeaza ministerul Sanatatii, deoarece cunoaste bine sistemul. ,,Da, o sa optez pentru Comisia de Sanatate pentru ca sunt la al treilea mandat membru in Comisia de Sanatate, cuunosc bine sistemul, am activitate, zic eu, pozitiva in aceasta comisie. Sunt argumente serioase”, a fost raspunsul lui la intrebarea daca va opta pentru o comisie de monitorizare a guvernului.

Gheorghe Ialomitianu a afirmat ca indiferent daca va face parte din vreo comisie sau nu, el va monitoriza tot ce inseamna partea de politica fiscala si bugetara, deoarece acesta este si domeniul in care a fost ministru. ,,Chiar daca o sa fac parte sau nu, eu o sa spun ceea ce cred despre politica fiscala, bugetara a Guvernului Ponta”, a precizat democrat-liberalul.

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a sustinut intr-o declaratie acordata NewsIn ca este desemnata sa se ocupe de problematica bugetului, asadar va face parte din aceasta comisie de monitorizare a guvernului. ,,Eu deja sunt desemnata alaturi de domnul ministru Videanu pentru a ne ocupa de buget, asadar pe cale de consecinta voi face acelasi lucru si in comisiile de specialitate”, a punctat democrat-liberala.

De asemenea, surse din conducerea PDL au declarat pentru NewsIn ca vicepresedintele partidului Raluca Turcan se va auto-propune in comisia de Educatie, deoarece in calitate de deputat ea este si membru al acestei comisii. In ceea ce il priveste pe fostul ministru Alexandru Nazare, surse democrat-liberale au afirmat ca se va auto propune in comisia care va monitoriza activitatea ministerului Transportului, domeniu in care si-a desfasurat si activitatea de ministru.

Potrivit surselor citate, din aceste comisii vor face parte in principiu democrat-liberallii care au fost si ministrii in guvernele PDL.

Elena Udrea nu a putut fi contactata, dar pedelistii spun ca ea se va ocupa de fostele domenii pe care le-a gestionat- dezvoltarea regionala si turismul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *