Supermarchet, amendat de Garda de Mediu pentru poluarea apelor Ploiestiului

  1
  306

  ploiestiGarda de Mediu Prahova a amendat un supermarchet pentru poluarea paraului Dambu, care tranziteaza zona de nord a municipiului Ploiesti, transmite corespondentul ROMPRES. Anuntul a fost facut de prefectul judetului, Nicolae Alexandri, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

  Reprezentantii supermarchetului respectiv au primit o amenda de 60.000 lei pentru ca au deversat ape uzate direct in albia paraului Dambu. Prefectul de Prahova a aratat ca reprezentantii supermarchetului situat la iesirea din municipiul Ploiesti au fost atentionati in mai multe randuri sa gaseasca solutii pentru a nu mai deversa apele uzate in albia respectivului parau. Cu toate acestea, analizele au dovedit ca apele uzate deversate depaseau de patru ori valorile admise.

  In consecinta, firma METRO a fost amendata cu 60.000 lei, cu posibilitatea achitarii minimului amenzii- 25.000 lei in 48 de ore. Prefectul Alexandri a mai afirmat ca firmei i s-au impus si termene clare pana la care trebuie sa-si rezolve problemele legate de poluare, aceasta sustinand ca detine si o statie de tratare a apelor uzate pe care o va pune in functiune pana la sfarsitul anului. Amenda a fost deja platita de reprezentantii METRO, care sustin insa ca o vor contesta in instanta, a mai afirmat Nicolae Alexandri.

  Sursa: Stiri Locale

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.