Sute de biciclisti au pedalat alaturi de Oprescu in jurul Parlamentului

Cateva sute de persoane au facut un tur cu bicicletele in jurul Palatului Parlamentului, alaturi de edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, care a recunoscut ca nu s-a mai urcat demult pe o bicicleta, insa este convins ca acest lucru ar trebui sa devina o obisnuinta.
palatul parlamentului
AFARA, IN NATURA. „Sunt primar acum, dar intotdeauna voi ramane doctor. In afara de faptul ca vreau sa facem curatenie in Bucuresti, imi doresc sa scoatem bucurestenii in natura, sa intelegem impreuna ca, protejand mediul inconjurator, ne protejam sanatatea. Am mers impreuna pe biciclete, am facut miscare, ne-am simtit bine. Asta ar trebui sa devina o obisnuinta”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

PREMIU, O BICICLETA. Cele 450 de biciclete puse in joc pentru acest eveniment au fost castigate de cei care au raspuns pe internet la cateva intrebari privind modul lor de viata. Castigatorii, desemnati prin tragere la sorti, au putut sa isi ridice bicicletele sambata dimineata, din Parcul Izvor, inaintea organizarii turului din jurul Palatului Parlamentului.

Concursul a fost organizat de Primaria Capitalei si de organizatia Green Revolution, cu sponsorizare din partea companiei Coca-Cola. Actiunea de sambata face parte din campania „Capitala creste verde”. Dupa „Marea Pedalare”, primarul a trecut prin targul de produse bio, deschis sambata, in Parcul Unirii.

TARGUL DE FLORI. Tot in cadrul campaniei, in Parcul Cismigiu a fost organizat un targ de flori, in colaborare cu Asociatia Florarilor din Bucuresti, care va ramane deschis pana pe 18 aprilie. Florarii expun aici numeroase sortimente de plante ornamentale. Pe parcursul targului vor fi organizate cursuri de aranjamente florale, unde bucurestenii pot invata aceasta arta. Prin Parcul Cismigiu s-au mai plimbat si figuranti imbracati in haine de epoca, pentru a reinvia atmosfera Micului Paris, care au oferit flori trecatorilor. Perioada 15 martie – 15 aprilie a fost desemnata „Luna curateniei”, eveniment dedicat protejarii mediului in Bucuresti.

„CAPITALA CRESTE VERDE”./ Actiunea de curatenie a fost lansata in 14 martie, primarul Oprescu ajutand atunci voluntarii la saparea unor santuri si la plantarea unor copaci in spatiul verde din fata unui bloc din Sectorul 6.

La 28 martie, voluntarii Asociatiei Green Revolution si elevii scolii 279 din Prelungirea Ghencea au plantat pomi si au facut curatenie in scoala alaturi de primarul Sorin Oprescu. In aceeasi zi, s-a desfasurat si o actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, la care au participat toate firmele de salubrizare din Bucuresti.

Tot in cadrul campaniei au fost expuse in centrul Capitalei lucrarile mai multor echipe de studenti de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, simbolizand niste monstri facuti din pet-uri sau deseuri electrocasnice. Cinci lucrari Art Nouveau realizate de tot atatea echipe de studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” au fost expuse in Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Unirii, Parcul Tineretului, Pasajul Universitatii si in Parcul Cismigiu. Premiul cel mare a fost castigat de echipa care a creat monstrul „Falci de fiare”, expus la Piata Universitatii, anuntul fiind facut vineri de municipalitate.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *