Sute de copii au participat la Zilele orasului verde la Botosani

Sute de copii au participat la Zilele orasului verde la Botosani

Actiune de amploare organizata, marti, pe strazile din municipiu cu prilejul Zilelor orasului verde la Botosani. Sute de copii de la diverse scoli din municipiu s-au alaturat initiativei Primariei Botosani si au defilat pe strazile din municipiu in cadrul paradei si carnavalului Verzilor. Copiii, imbracati in verde, s-au aratat incantati de aceasta manifestare, organizata pentru prima data la Botosani. Pe parcursul marsului, Fanfara de la Palatul Copiilor din Botosani a interpretat diverse cantece.

Startul paradei s-a dat din fata parcarii Elvila, iar manifestarea a fost organizata pentru ca Botosaniul a fost clasat in cadrul competitiei „Capitala Verde a Romaniei”, derulata de campania Umbrela Verde, drept “cel mai verde oras” din 2011 la categoria sa de concurs (orase intre 50.000 si 200.000 de locuitori), ca urmare a proiectelor dezvoltate de autoritatile locale cu scopul de a proteja mediul inconjurator.

“Botosaniul trebuie sa organizeze astfel de actiuni pentru a sarbatori acest lucru. Botosaniul nu putea deveni Capitala Verde a Romaniei fara implicarea acestor tineri, a oamenilor din municipiul Botosani, si atunci este soi normal ca si autoritatile trebuiau sa se implice. Am organizat aceasta actiune pe parcursul a doua zile, 1 si 2 mai, tinand cont ca astazi copii sunt liberi. Asta vine si urmare a celorlalte actiuni pe care le-am facut, in care am platat peste 70.000 de fire de gard viu, peste 13.000 de copaci am plantat numai in aceasta primavara in municipiu si asta nu ne face decat sa ramanem si poate sa devenim capitala Verde a Romaniei, indiferent de numarul de persoane pe care il avem in municipiu“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Traseul paradei a fost: parcare Belv- Parcarea Belv- Calea Nationala (Scoala nr. 11) – str. Uzinei (catedrala) – Bdul M. Eminescu- str. Marchian (sens giratoriu) – Spitalul Judetean – Calea Nationala (Casa Cartii) – Victoriei – Postei (Biserica Sf. Gheorghe)- str. 1 Decembrie si s-a incheiat in Centrul Vechi. Aici, a fost amenajata o scena pentru spectacole de muzica si dans.

Tot in cadrul acestei manifestari au fost organizate actiuni si in parcul Mihai Eminescu, respectiv concurs de costume eco, ateliere handmade, jocuri distractive si spectacole muzicale si de dans cu copii si tineri talentati de la asociatiile culturale din oras, concurs de desene finalizat cu o expozitie in aer liber: “Orasul meu verde”.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au negat faptul ca aceasta actiune ar avea conotatie politica.

“Ziua de astazi a fost Ziua orasului Verde Botosani. Este o actiune politica doar in conditiile in care cel care afirma acest lucru face parte dintr-un partid politic, contracandidat al partidului din care fac eu parte (nr. PDL). Copii evidentiaza faptul ca municipiul Botosani a reusit a ocupe primul loc in randul municipiilor declarate la nivel national cu cele mai numeroase spatii verzi“, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ.

Actiunile vor continua si miercuri, 2 mai, prin actiuni sportive. Tot miercuri, Primaria va premia cea mai bine intretinuta asociatie din municipiul Botosani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente