Sute de someri braileni instruiti in domeniul protectiei mediului

0
439
Sute de şomeri brăileni instruiţi în domeniul protecţiei mediului
Sute de someri braileni instruiti in domeniul protectiei mediului

O firma braileana a accesat un proiect cu finantare europeana, prin care le ofera o sansa celor aflati in cautarea unui loc de munca

Sala de conferinta din incinta sediului „Ceprohart” Braila a gazduit, vineri dimineata, conferinta de inchidere a proiectului implementat de „Bordun Tehnologica” SRL si intitulat „FORTES – Formarea Specialistilor de Mediu, necesitate in vederea cresterii sanselor de insertie a somerilor pe piata muncii”. Prin acest proiect au fost formate in domeniul protectiei mediului un numar de 240 de persoane aflate in somaj sau in cautarea unui loc de munca, din orasele Braila, Ianca, Faurei si Insuratei. Catre grupul tinta au fost livrate trei tipuri de cursuri de formare profesionala: Manager de Proiect in domeniul protectiei mediului, adresat persoanelor absolvente de studii superioare; Tehnician Protectia Mediului (Tehniciat Ecolog), pentru absolventii de studii medii, cu diploma de bacalaureat, si Lucrator in Salubrizare, pentru persoane absolvente de studii generale, nivel 1 de pregatire.

In cadrul aceluiasi proiect, a fost infiintata Asociatia Profesionala a Responsabililor si Tehnicienilor de Mediu (APRTM), in care au fost inscrisi gratuit toti cei 240 de participanti. CV-urile acestora au fost incluse pe site-ul asociatiei, pentru a putea fi vizualizate de catre potentialii angajatori. Scopul declarat al APRTM este de a construi un liant intre persoanele specializate in domeniul mediului si potentialii angajatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.