CEZ a primit 124 de cereri pentru racordarea la reteaua de distibutie a energiei a unor centrale fotovoltaice

0
518
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
CEZ a primit 124 de cereri pentru racordarea la reteaua de distibutie a energiei a unor centrale fotovoltaice

Compania CEZ Distributie, din grupul ceh de utilitati CEZ, a primit 124 de cereri pentru racordarea la reteaua de distibutie a energiei a unor centrale fotovoltaice cu o putere instalata totala de aproape 1.000 MW in zona Olteniei.
Compania a incheiat contracte de racordare la retea pentru 21 de proiecte, cu o putere instalata de peste 150 MW, potrivit datelor CEZ Distributie, scrie Mediafax.

Capacitatea de 1.000 MW este una semnificativa, depasind puterea unui reactor nuclear de la Cernavoda (de peste 700 MW) si capacitatea noii termocentrale OMV Petrom, de 860 MW.
Spre comparatie, in Romania sunt functionale centrale eoliene cu o capacitate de aproximativ 1.200 MW.
Productia energiei electrictrice in centrale fotovoltaice reprezinta al doilea cel mai atractiv sector al energiilor regenerabile pentru investitori, dupa cel al centralelor eoliene. La fel ca in cazul proiectelor de centrale eoliene, unitatile fotovoltaice sunt sprjinite de stat prin sistemul certificatelor verzi.
Producatorii de energie electrica in unitati fotovoltaice primesc certificate verzi pentru fiecare MWh de energie produsa si livrata in retea.
La nivel national, la jumatatea anului aveau incheiate contracte de racordare la reteaua electrica proiecte fotovoltaice cu o putere cumulata de aproape 400 MW, potrivit datelor Transelectrica, compania care administreaza sistemul national de transport al energiei.
CEZ este prezent din 2005 pe piata distributiei si furnizarii de energie electrica. In prezent, CEZ detine cele mai mari parcuri eoliene din Romania si este activ si in sectorul productiei electricitatii in microhidrocentrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.