Sute de ursi din tara noastra ajung in fiecare an in farfuriile strainilor

Specialitatile din carne de urs starnesc pasiuni in randul vest-europenilor aristocrati, pe principiul „tot ce e putin si nu ajunge” e scump.

Asa ca, ursul nostru din Carpati, pe care-l vedem uneori cum isi cauta de mancare prin orase, a devenit o bijuterie culinara. Strainii descopera incantati ca, in Romania, aproape 300 de ursi ajung intr-un an de zile la cuptor si pot fi mancati fara restrictii.

Turistii straini cer la restaurantele de profil laba de urs sau tocanita de urs cu ciuperci de padure si mamaliguta. Pretul unei labe de urs este de 650 de lei, dar chelnerii isi asigura oaspetii ca pot manca pe saturate sase insi.

Carnea e frageda, daca ursul vanat are doi ani si s-a hranit cu mult peste si fructe de padure.

Romsilva ramane cel mai mare furnizor de carne de vanat. Desi incasarile ajung la milioane de euro, vanatoarea ramane un lux, nu o afacere, sustin reprezentantii Regiei.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *